diumenge, 26 de setembre de 2010

Descoberta!!!!... a la Baixa Tordera també plou!!! 24-26/9/10

LA TARDOR COMENÇA AMB AIGUATS, TRAMUNTANA I UN DESCENS NOTABLE DE LA TEMPERATURA
Servei Meteorològic de Catalunya 25/9/10
.

Selva i Maresme concentren les pluges més fortes en 2 dies
Diari de Girona 26/9/10
.
Entre el 23 i 24 es van recollir un màxim de 71,9 l/m2 a Sant Feliu de Buixalleu
.

Veïns i comerciants de Calella treuen aigua divendres dels portals. acn
.

GIRONA DDG
Les tempestes d'entre dijous i divendres han enregistrat precipitacions que a punts de la província de Girona i Maresme han acumulat quantitats molt abundants. La màxima acumulada aquests dies a Catalunya han estat els 71,9 l/m2 de Sant Feliu de Buixalleu o els 60,9 a Verges.
La localitat on més pluja va caure el 23 de setembre va ser a Verges on es van recollir fins a 45,8 l/m2 mentre que el divendres, 24 de setembre, el rànquing el va encapçalar Malgrat de Mar amb 68,1 l/m2. Per darrere de Malgrat, Sant Feliu de Buixalleu (54,5 l/m2), la Tallada d'Empordà (47,0 l/m2), Roses (44,9 l/m2), Castelló d'Empúries (42,2 l/m2), Monells (37,9 l/m2) o la Bisbal d'Empordà (29,8 l/m2. Un altra dada que revela la intensitat amb què va caure l'aigua van ser els 36 l/m2 recollits a Aitona (El Segrià) en 30 minuts. La màxima a Catalunya. A Girona, la pluja més intensa es va recollir a Roses amb 23,6 l/m2 i Castelló d'Empúries amb 22,3 l/m2.
Pels propers dies, el Servei Meteorològic de Catalunya destaca la baixada de la temperatura i la tramuntana, i encara es preveuen alguns xàfecs a punts del sector central del litoral i prelitoral.D'altra banda, els ruixats van afectar divendres baixos, carrers i també la xarxa viària. Segons va informar Televisió de Catalunya, des de quarts de vuit del vespre fins a quarts d'onze de la nit d'aquest divendres, la carretera Nacional-II, entre Calella i Palafolls, va haver de tallar al trànsit.
.
Campings desallotjats
Les fortes pluges caigudes durant la tarda del divendres al Maresme, on es van recollir fins a 130 litres a Santa Susanna, van deixar l'asfalt impracticable. El trànsit es va haver de desviar cap a l'autopista C-32 mentre els bombers començaven la feina de treure l'aigua acumulada. També al Maresme, van haver d'evacuar el càmping Oasis de Santa Susanna, que es va inundar a causa del desbordament de la riera que passa per la població.
.
Finalitzada l´alerta per risc de pluges. Comarques
.

La Direcció General de Protecció Civil (DGPC) va donar per finalitzada a les del 12 migdia d'ahir l'avís per risc de pluges que afectava les comarques del Maresme, la Selva, l'Alt Empordà i el Baix Empordà. Tot i això, la DGPC manté activada des de les 11.55 hores d'aquest divendres la fase d'alerta del Pla Especial per Inundacions a Catalunya (Inuncat) a causa del mal estat del mar a les comarques de l'Alt i el Baix Empordà, on a causa de l'onatge poden produir-se entrades del mar a primera línia de costa. Protecció Civil recomana extremar les precaucions en les activitats que es duguin a terme en el mar, així com en les seves proximitats.barcelona europa press/ddg
.

El primer aiguat intens de la tardor ‘ofega' els pobles de l'Alt Maresme
El Punt 25/9/10
.
En cinquanta minuts van caure entre 56 i 87 l/m², que van obligar a tallar la carretera N-II i van inundar baixos i carrers entre Calella i Malgrat de Mar
.

Els cotxes estacionats al carrer van ser els més afectats per les avingudes d'aigua, com els de la imatge al passeig Marítim Foto: O.D/T.M.
.
Els cotxes estacionats al carrer van ser els més afectats per les avingudes d'aigua al carrer Ponent de Pineda. Foto: O.D/T.M.
.

L'avís per pluges abundants es va donar, però la intensitat amb què l'aiguat d'ahir a la tarda va colpejar la majoria de pobles de l'Alt Maresme va sorprendre tothom. En menys d'una hora els municipis de Calella, Pineda, Santa Susanna, Palafolls i Malgrat van assistir a un espectacle de carrers convertits en rieres desbordades, habitatges i establiments inundats, embornals que no engolien, cotxes colgats per l'aigua, i arbres i mobiliari urbà canviats de lloc per la força de la tempesta. Els bombers van informar d'una cinquantena d'avisos entre les tres de la tarda i les vuit del vespre, la majoria corresponents al Maresme, tot i que la pluja també va afectar la Selva, l'Alt Empordà i el Baix Empordà.
Entre les afectacions més importants va destacar el tall de l'N-II en tots dos sentits entre Calella i Palafolls per aigua acumulada a la calçada i precisament en un moment de trànsit molt intens tant pel fet de ser divendres com pel fet de coincidir amb el pont de la Mercè. Les dades de la pluja acumulada variaven segons la font consultada, però segons el meteoròleg del Consell del Maresme, Quim Serra, Palafolls va ser el poble més castigat, amb 87 l/m². Així doncs, aquest va ser el punt on la tempesta va ser més intensa, ja que en només deu minuts van caure fins a 16 l/m². Si s'hagués mantingut aquesta intensitat, s'hauria arribat als 202 l/m². El xàfec també va deixar 70 l/m² a Santa Susanna, 60 l/m² a Pineda i 50 l/m² a Calella. Policia local i brigades van treballar fins ben avançada la nit per resoldre els problemes més greus.
.
LA DADA
87 l/m²
van caure a Palafolls,
la quantitat més elevada registrada en la tempesta d'ahir a la tarda a l'Alt Maresme
.

Desenes d’incidències per la pluja
Diari Maresme 24/9/10
.

Foto: Diari Maresme
.

Aquest divendres dia 24 s’ha confirmat l’alerta per fortes pluges i, entre les 3 de la tarda i les 8 del vespre, els Bombers de la Generalitat han rebut una cinquantena d’avisos, sense haver de lamentar cap persona ferida. A conseqüència de la pluja, a partir de dos quarts de 7 de la tarda, aproximadament, la carretera N-II ha quedat tallada unes hores, entre Calella i Palafolls, i el trànsit ha hagut de ser desviat per l’autopista c-32.

D’altra banda, la policia local de Santa Susanna ha informat, també, del desbordament de la riera del municipi que ha afectat el càmping Oasis, sense que cap persona hagi resultat ferida. També a Calella, els comerços del carrer Sant Joan, que actualment està en obres, han patit les conseqüències de la forta tromba d’aigua. Una grua estacionada al mig d’aquesta via pública ha quedat taponada amb la sorra arrossegada per la pluja, provocant la inundació del carrer. L’aigua acumulada ha entrat en la major part dels establiments comercials i baixos de la zona afectada.
Inuncat

La Direcció General de Protecció Civil (DGPC) de la Generalitat mantenia activada a les 9 del vespre la fase d’alerta del Pla Especial per Inundacions a Catalunya (Inuncat) per les incidències provocades per la pluja a les comarques del Maresme, la Selva, Alt Empordà i Baix Empordà .
Previsions

Segons el Servei meteorològic de Catalunya (SMC) continuarà plovent i les precipitacions seran en forma de xàfec dispers, i localment aniran acompanyades de tempesta, amb un grau de possible, a les comarques del Maresme, Selva i Vallès Oriental fins a les 02:00 hores de la matinada de dissabte.
.
Temporal de pluja de tardor
Telenotícies TV3 25/9/10
.
TN vespre 24/09/2010
08:52-10:37
.
El temps migdia, 24/09/2010
Temps vespre, 24/09/2010
El temps matí, 25/09/2010
El temps vespre, 25/09/2010