divendres, 24 de setembre de 2010

Els Agents Rurals capturen un ós rentador que havia entrat en un restaurant de Mataró 24/9/10

Els Agents Rurals capturen un ós rentador que havia entrat en un restaurant de Mataró
Sala de premsa de la Generalitat de Catalunya 24/9/10
.
L'animal ha estat traslladat a un centre de recuperació de fauna a l'espera d'aclarir la seva procedència
.

Membres del Cos d’Agents Rurals han capturat aquest matí un ós rentador (Procyon Lotor), que havia entrat en un restaurant de Mataró (Maresme). Els propietaris del restaurant, alertats per la presència de l’animal a l’establiment han avisat la policia local de Mataró, que s’ha posat en contacte amb el Cos d’Agents Rurals que, finalment, ha procedit a la seva captura. L’ós rentador ha estat traslladat a un centre de recuperació de fauna a l’espera d’aclarir la seva procedència.

Es dóna el cas que, dimarts passat, diversos veïns de la localitat de Canet de Mar (Maresme) també van alertar la policia local del municipi que un animal que podria ser un ós rentador es passejava pel jardí de casa seva. A hores d’ara es desconeix, però no es descarta, si es tracta del mateix exemplar.

El restaurant es troba situat en l’espai agroforestal conegut com les Cinc Sènies, molt a prop del nucli urbà de Mataró. Els primers indicis apunten que l’ós rentador s’ha pogut escapar del seu propietari o bé ha estat abandonat. L’animal presenta un bon aspecte de salut i amb comportament d’haver estat en captivitat, i no disposa de cap sistema d’identificació. L’ós rentador és un mamífer procedent del centre i nord d’Amèrica i que es comercialitza com a mascota. El seu hàbitat natural són els boscos de caducifolis, però s’adapta bé a altres hàbitats temperats, com podrien ser les zones baixes de la comarca del Maresme, ja que és una espècie omnívora i oportunista.

L’abandonament de fauna exòtica al medi natural pot provocar greus problemes a la fauna salvatge autòctona i un perjudici a la biodiversitat del país.