dijous, 14 d’octubre del 2010

Més sobre la llevantada 13/10/10

LA POLICIA LOCAL RECOMANA EXTREMAR LES PRECAUCIONS DAVANT L’ALERTA DE FORT VENT. S’HAN TALLAT L’ACCÉS EN ALGUNES RIERES COM LA MINA D’OR I DE VALL DE MARIA.
Ràdio Tordera 13/10/10
.

Com a conseqüència de la pluja caiguda ahir, la policia local va procedir a tancar i senyalitzar amb cinta policial diverses rieres. En concret, la riera de Vall de Maria al Veïnat de Sant Pere des de l’urbanització Tordera Park, la riera de la Mina d’Or al veïnat Sant Tou baixa al límit de la seva capacitat i La Riera de l’Estany de Can Torrent al veïnat St. Andreu. D’altra Banda, a la carretera N-II al quilòmetre 683 es va actuar en un bassal i una petita esllavissada.

Es manté activat el pla Procicat, en fase d’alerta, pel risc de vent fort a les comarques del litoral i prelitoral de Barcelona i Tarragona. Les ratxes poden superar els 90 quilòmetres per hora. La policia recomana no accedir a les rieres del municipi, i extremar les precaucions a les cases, davant l’alerta de fort vent.

Pel que fa a les pluges, que aquest dilluns han provocat problemes importants a la Costa Brava, avui seran protagonistes a les comarques del litoral central i del sud de Catalunya. Aquesta matinada, els bombers han hagut de fer 42 sortides. La majoria, a la regió metropolitana sud, sobretot al Baix Llobregat i al Barcelonès. Les actuacions s’han fet per inundació de baixos, acumulació d’aigua a la via, i per la caiguda de cables, arbres o branques. Des de l’inici del temporal, s’han atès 556 serveis relacionats amb els aiguats.
.

CONTINUA L’ALERTA PER L’ESTAT D’ALGUNES RIERES DEL MUNICIPI.
Ràdio Tordera 13/10/10
.

La policia local de Tordera continua en alerta davant l’estat de diverses rieres del municipi. En aquesta hora, la riera de Vall de Maria continua tallada, la riera de Sant Tou es troba al límit de la seva capacitat. La pluja de les darreres hores, també ha provocat un fet poc habitual, en aquest moments l’aigua del riu Tordera també circula per el braç esquerra del riu. En aquesta sentit, s’ha tallat l’accés al pas esquerra del riu a l’altura de Can Serra. L’inspector de la policia local, Jordi Casas ens explica quina és la situació en aquest moments.

Ahir, la policia local de Tordera va actuar a la carretera N-II al quilometre 683 en un bassal i una petita esllavissada. Aquest dimarts, s’havia activat una alerta pel risc de vent fort. Les ratxes van superar en alguns indrets els 90 quilòmetres hora. L’inspector de la policia local, Jordi Casas assegura que el vent no va provocar problemes a Tordera.

Protecció Civil manté activades fins aquest matí les alertes pel vent, l’estat del mar i les pluges. Segons el Servei Meteorològic de Catalunya, el temporal de mar es mantindrà actiu durant tot el dia, encara que perdrà força. El risc de pluges es concentra aquest matí sobretot a les comarques de l’Alt Empordà, Baix Empordà, Gironès, Pla de l’Estany, Selva i Maresme. Des de l’inici d’aquest temporal, la matinada de diumenge, els bombers han efectuat 949 sortides, la majoria per arbres caiguts i sanejament de façanes.
.
Desactiven les alertes Procicat
Diari Maresme 13/10/10
.
Protecció Civil ha desactivat aquest dimecres al matí les fases d’alerta dels plans d’emergència activats per l’episodi de meteorologia adversa, que ha afectat Catalunya des del passat dissabte 9 d’octubre. Amb aquesta mesura queda desactivada l’alerta del pla especial d’emergències per inundacions a Catalunya (Inuncat) i la fase d’alerta del pla Procicat per Estat de la Mar i del Pla Procicat per Risc de Vent. Des de dissabte passat, els Bombers de la Generalitat han efectuat més d’un miler de serveis a Catalunya.

Previsions

Les alertes han estat desactivades per la millora en les previsions meteorològiques efectuades pel Servei Meteorològic de Catalunya (SMC) i la disminució d’incidències al territori associades a l’episodi de risc per estat de la mar, a l’episodi de vents i al risc per pluges.

Inuncat

Posteriorment, a les 11 del matí, Protecció Civil ha tornat a activar la fase d’alerta del Pla Inuncat davant el risc de desbordament de rius i rieres a la comarca del Baix Empordà.

Més d’un miler de serveis

Des del passat dissabte, 9 d’octubre, fins avui dimecres, 13 d’octubre, els Bombers de la Generalitat han hagut de realitzar 1.061 serveis vinculats a l’episodi de meteorologia adversa. Al Maresme, els bombers han hagut d’efectuar més d’un centenar d’actuacions, especialment a causa del fort vent, de prop de 80 km/h o fins i tot superior, que ha provocat com en el cas de Premià de Dalt i d’altres municipis maresmencs la caiguda d’arbres, problemes a tendalls, cornises, etc. A més, el temporal de llevant també s’ha endut bona part de les platges del Baix Maresme, confirmant les denúncies que en aquest sentit fan reiteradament els municipis maresmencs afectats.
.
Balanç final del temporal
Servei Meteorològic de Catalunya 13/10/10