dilluns, 1 de novembre del 2010

Les fotografies de la plantada i del taller de construcció de menjadores d'aquest diumenge 31/10/10 a la desembocadura. Orchis

.
Aquest diumenge tonto, amb estones de pluja i amb estones de sol, grans i petits van anar passant per la desembocadura de la Tordera per realitzar la tercera plantada popular d'arbres i arbustos de ribera i pel taller de construcció de menjadores per a aus a càrrec d'en Miquel Pons.
.
Algunes imatges de la plantada...
.
.
i del taller de construcció de menjadores...
.
.
Gràcies a tots els que van assistir, ja s'ha plantat el tram que faltava des dels voltants de la torre d'observació fins a la platja...
.
.
Amb aquesta plantada i les 2 anteriors...
.
Primeres imatges de la plantada d’arbres i arbustos de ribera entre el riu i Càmping La Tordera d’aquest diumenge 28/3/10...
.
Imatges de la plantada a la desembocadura del riu Tordera del passat diumenge 25/4/10. Orchis
.
... s'han plantat més de 1500 arbres i arbustos de ribera (1562) a l'espai recuperat entre Càmping La Tordera i la desembocadura del riu, resseguint tot el camí d'accés a la platja i fent servir espècies autòctones repartides per l'espai segons les seves necessitats i amb coherència amb l'arbrat autòcton preexistent, tot fent diferents microambients. Per a garantir el genotip propi de les espècies vegetals de l'espai, en la mesura de lo possible s'han plantat exemplars de viver propi provinents de llavors i esqueixos d'exemplars antics del Delta, afegides a la compra de la planta per part de Càmping La Tordera d'exemplars autòctons.
.
Entre les espècies plantades hi ha freixes, oms, àlbers, gatells, salzes, tamarius, aurons, aranyoners, llentiscles (per a les zones més elevades del terreny), arç blanc, aladerns, etc... , i de ven segur que amb el temps podrem gaudir tots d'un bosc de ribera recuperat.
.
Per a garantir la supervivència de la planta (i és encoratjador que tinguem més del 97% de supervivència de les 2 primeres plantades), Càmping La Tordera i Orchis s'encarreguen de realitzar les tasques necessàries (regs de manteniment quan és necessari, delimitació i neteja de l'espai, etc...), i podem afirmar que la resposta i complicitat de tota la gent sense la qual no hauria estat possible ha estat admirable!!!
.
El proper diumenge 7/11/10 a les 9 del matí farem una darrera plantada a aquells llocs on no ha estat possible, principalment la zona afectada per les encara feines de construcció de la torre d'observació, i qui vulgui està convidat a participar.
.
L'any vinent s'organitzaran més activitats relacionades amb el manteniment i reposició de la planta que no hagi sobreviscut a l'hivern.
.
Aquestes plantades formen part de la recuperació del bosc de ribera emmarcada dins de l'Acord de Custòdia de la riba i ribera de la desembocadura del riu Tordera a Malgrat de Mar, entre Magdalena Fornés i Méndez – Càmping La Tordera SL i l'associació Orchis, Naturalistes de la Selva i l'Alt Maresme, i d'entre els objectius principals d'aquesta actuació concreta hi ha l'eliminació dels corriols cap a l'interior de l'espai natural, la naturalització de l'espai i l'ocultació dels elements artificials, l'allunyament del pas de persones a les zones més sensibles, la recuperació de la flora i fauna autòctona, i la participació de totes les persones que vulguin en la recuperació i protecció d'aquest espai natural.
.
Moltes gràcies a tots!!!