divendres, 24 de desembre del 2010

Suport als alcaldes imputats per la fiscalia. El Punt 23/12/10

Suport als alcaldes imputats per la fiscalia
El Punt 23/12/10
.
Posició unànime de suport del Consell Comarcal del Maresme als alcaldes de Tordera, Joan Carles Garcia (CiU), i de Dosrius, Josep Jo (PSC), a qui la fiscalia de medi ambient imputa un delicte d'abocaments a la llera pública d'aigües residuals sense depurar. En forma de moció, l'ens comarcal reclama “que es retirin les imputacions als alcaldes i s'arxivin les actuacions, o bé que s'adrecin a qui té la competència”. En aquest sentit, es recorda que la depuració de les aigües urbanes és competència directa de l'Agència Catalana d'Aigua (ACA) “a qui tant l'Ajuntament de Tordera com el de Dosrius van cedir els espais públics necessaris per a la construcció de les corresponents depuradores perquè els abocaments puguin ser eliminats i les aigües tractades”. A dia d'avui les estacions de tractament de les aigües residuals no s'han fet i és amb aquest argument amb què es defensa la correcta actuació dels dos alcaldes. La moció puntualitza que “cal que es considerin el conjunt de les normatives aplicables i l'abast de la problemàtica, que podria ser extrapolable a una majoria dels ajuntaments de Catalunya” i insisteix a l'ACA perquè faci els equipaments i a la resta d'administracions implicades perquè “aportin solucions a aquest problema que afecta molts altres municipis”.
.

Diari Maresme 22/12/10
.
El Ple del Consell Comarcal del Maresme ha aprovat una moció de suport als alcaldes de Tordera i Dosrius perquè consideren que han estat “injustament imputats” per la Fiscalia de Medi Ambient per abocaments d’aigües residuals urbanes. La moció presentada per totes les forces polítiques de la comarca – PSC, CiU, ERC, PP i ICV – demana que es retirin les imputacions i que s’arxivin les actuacions, o bé que “s’adrecin a qui té la competència i la capacitat efectiva”.
.

El Maresme reclama la construcció de les depuradores programades

.

Imputacions


Concretament, el text aprovat explica que els alcaldes de Tordera i Dosrius han estat imputats per la Fiscalia de Medi Ambient del TSJC com a pressumptes autors d’un delicte “contra los recursos naturales y el medio ambiente” per abocaments a la llera pública d’aigües urbanes residuals sense depurar. La depuració de les aigües urbanes, però, va ser asumida per l’Agència Catalana d’Aigua (ACA) a qui, segons assenyalen, tant l’ajuntament de Tordera com el de Dosrius van cedir els espais públics necessaris per a la construcció de les corresponents depuradores perquè els abocament puguin ser eliminats i les aigües tractades.
Davant d’això, els grups polítics amb representació al Consell Comarcal sol·liciten “amb tot el respecte institucional per les funcions i el treball de la Fiscalia de Medi Ambient, que es retirin les imputacions a títol personal als alcaldes i que s’arxivin les actuacions, o bé que s’adrecin a qui té la competència i la capacitat efectiva”. Segons el text, “cal que es considerin el conjunt de les normatives aplicables i l’abast de la problemàtica, que podria ser extrapolable a una majoria dels ajuntaments de Catalunya”.


Depuradores


També es demana a l’ACA que construeixi les depuradores programades i al Parlament de Catalunya, a la Delegació del Govern a Catalunya i als Departaments de Justícia i de Medi Ambient i Habitatge de la Generalitat que aportin soluciona a aquesta problemàtica que afecta a molts municipis de Catalunya.