divendres, 14 de gener del 2011

Aquest diumenge, veniu a la desembocadura... la recuperació de l'espai és cosa de tots nosaltres!!!

Un grup de voluntaris netejarà la desembocadura de La Tordera
Blanesconfidencial 14/1/11
.
Es retirarà la vegetació exòtica i la ferralla de la zona, que impedeixen a les aus fer els seus nius
.
torre de guaita (Marc Monguilod)
.
Per aquest diumenge dia 16 de gener, s’ha organitzat un grup de treball que ha de realitzar tasques de neteja a la desembocadura del riu La Tordera. La jornada estarà dedicada principalment a desbrossar el canyissar i la vegetació exòtica que hi ha a la zona. També es retirarà la ferralla que s’hi pot trobar. Els treballs es faran de manera manual, aprofitant que, actualment, el nivell de l’aigua és molt baix. Les tasques de neteja d’aquest espai natural han de permetre que les aus hi puguin fer els nius, abans de l’època de reproducció.
.
Aquesta acció forma part del projecte de recuperació dels valors naturals de la desembocadura del riu La Tordera. Una iniciativa nascuda fruit de l’acord de custòdia entre l’entitat naturalista Orchis i un càmping de la zona.
.
Observar les aus
.
Aquests dies, han finalitzat les obres de construcció d’una torre d’observació, així com els treballs de condicionament dels terrenys on es troba ubicada. La infraestructura, feta de fusta, permetrà observar les aus i la resta d’espècies que habiten la zona. Se’n farà un ús social, facilitant al mateix temps la protecció de l’espai ja que els observadors no hauran d’accedir a l’interior del riu.