dimarts, 18 de gener del 2011

Sobre l'ampliació del Port de Blanes 18/1/11. Diari de Girona

El Club de Vela sol·licita seguir gestionant el port de Blanes
http://www.diaridegirona.cat/comarques/2011/01/18/club-vela-sollicita-seguir-gestionant-port-blanes/458954.html
Diari de Girona 18/1/11
.
Ports assegura que les obres avancen a bon ritme i haurien d'estar enllestides en els terminis previstos
.

El nou dic de gairebé 600 metres de longitud està molt avançat i ja es pot comprovar com serà. carles colomer
.
BLANES JORDI VERA
El Club de Vela de Blanes, titular de la concessió administrativa per a la construcció i explotació de la dàrsena esportiva del port de Blanes, va sol·licitar fa pocs dies al Departament de Ports de la Generalitat continuar l'explotació de la dàrsena esportiva amb l'adjudicació d'un nou contracte de gestió de la concessió. Cal tenir en compte que el termini de la concessió administrativa del port de Blanes, segons Ports, finalitza l'any 2012, motiu pel qual el Club de Vela ha fet aquesta demanda a la Generalitat, exercint el tràmit que preveu la Llei de Ports de Catalunya. A partir d'ara, doncs, un cop feta la sol·licitud, s'obre un termini de sis mesos en què terceres persones o empreses interessades amb la gestió de la dàrsena esportiva puguin presentar les seves sol·licituds i acabar podent aconseguir la concessió. Per altra banda, segons el departament de Ports de la Generalitat, pel que fa al seguiment de l'actuació de l'ampliació del port pesquer de Blanes, "les obres s'estan executant a bon ritme, cosa que permetrà finalitzar el projecte dins dels terminis previstos".

Cal recordar que quan van començar les obres el passat mes de març, el propi departament va marcar un termini d'execució de vint-i-tres mesos, per la qual cosa el nou port hauria d'estar enllestit d'aquí un any, és a dir, el mes de febrer de 2012, aproximadament.

El projecte, amb una inversió de 22,7 milions d'euros, preveu l'execució d'un dic de recer que tindrà una longitud de 595 metres i que com es pot comprovar en les imatges la seva construcció està molt avançada i ja es pot veure la forma que acabarà tenint.