dimecres, 13 d’abril del 2016

La Facultat de Ciències de la Universitat de Girona estudia les poblacions d'amfibis a la Bassa del Parc Fluvial de Palafolls 13/4/2016


La Bassa del Parc Fluvial de Palafolls es va crear fa uns 5 anys i ampliada un parell d'anys més tard, a tocar del riu Tordera i del pont de la carretera B-682 entre Palafolls i Blanes.

Aquesta tarda m'he apropat i m'he endut una sorpresa agradable... L'Ajuntament de Palafolls juntament amb la Facultat de Ciències de la Universitat de Girona estan realitzant un estudi de les poblacions d'amfibis a la bassa, i aquesta estava envoltada d'una pantalla per a capturar els exemplars que volen entrar o sortir de l'aigua...











Lògicament no vull interferir ni res semblant, així que només he fet una ullada superficial a l'aigua i he observat milers de capgrossos de Gripau corredor (Epidalea calamita) i uns pocs capgrossos de Granota pintada (Discoglossus pictus). També 1 Polla d'aigua (Gallinula chloropus) covant al niu.

Capgrossos de gripau corredor (Epidalea calamita)




Ostres!... De tant en tant una bona notícia!

No he trobat res a la web sobre aquest estudi (cap notícia al respecte) però intentaré esbrinar alguna cosa quan es publiqui.