divendres, 21 d’octubre del 2016

Més notícies per llegir 19-20/10/2016...

Manteniment a pins singulars de Tossa
GironaNotícies.com 19/10/2016

 Un d'ells, el Pi Gros de Can Martí, arbre catalogat d'interès local


L'Ajuntament de Tossa ha portat a terme una poda de manteniment a dos pins singulars del Parc de Sa Riera. Un d'ells, el Pi Gros de Can Martí, arbre catalogat d'interès local.

Els treballs de poda l'han realitzat professionals especialitzats en la tècnica de trepa i poda en alçada, i han consistit bàsicament en la retirada de les branques seques.


Tossa porta a terme treballs forestals a Sant Grau
GironaNotícies.com 20/10/2016

S'hi destinen més de 15.000 euros, pagats en gran part per la Generalitat


L'Ajuntament de Tossa ha portat a terme l'obra d'aclarida de millora i tallada selectiva de Sant Grau. En concret es realitzen en un total de 10 ha de la finca. L'objectiu és conservar i afavorir el desenvolupament de la sureda, millorar la qualitat ecològica i paisatgística de la finca i reduir el risc d'incendi forestal. Els treballs comportaran l'arranjament d'aproximadament 2 kms. de camins de la finca per facilitar els treballs al bosc. El cost de l'actuació d'11.000 euros, aprofitant un ajut de la Generalitat de 7.225 euros.

D'altra banda, també s'han iniciat els treballs de millora de la pista forestal d'accés a Sant Grau des de Tossa (uns 6 kms). Es fa una explanació del ferm per eliminar sots i xaragalls. L'objectiu és donar sortida a l'escorrentiu per fora la caixa del camí, donant pendents transversals al ferm o bombant en forma d'esquena d'ase, segons l'orografia de cada tram. També s'han repassat els trencaaigües i les cunetes existents. L'arranjament no ha suposat un eixamplament de la caixa del camí. Aquesta actuació es realitza amb motoanivelladora i tindrà un cost de 6.300 euros, dels quals 5.200 euros són pagats amb un ajut de la Generalitat.


Ràdio Calella 20/10/2016


Els operaris de l’empresa que fa l’enderroc de la nau central de la fàbrica Llobet-Guri traslladen aquests dies part de la runa a la zona de l’aparcament del Far. Un cop triturada i compactada, la grava resultant s’estendrà per tot l’aparcament, que és d’uns 1400 metres quadrats.

Segons ha explicat el tinent d’alcaldia d’Obres Públiques, Jordi Sitjà, els operaris fan una selecció prèvia de la runa deixant només els totxos i maons. Allà, a l’esplanada de l’aparcament del Far, amb una màquina trituradora s’esmicolarà i es compactarà per després fer una estesa per tot l’aparcament. D’aquesta manera s’aconsegueix un terra més sòlid: “S’ha traslladat la runa a la zona de l’esplanada del Far. Allà amb una màquina trituradora s’esmicolarà i es compactarà per després fer una estesa de la grava. Així s’aconsegueix un ferm més sòlid”. 

Jordi Sitjà ha explicat que aquesta actuació no té cap cost per a l’Ajuntament de Calella i per a l’empresa d’enderroc també és beneficiós ja que s’estalvia el transport fins a l’abocador.

La superfície de l’aparcament del Far és de 1400 metres quadrats aproximats. La previsió és que estigui enllestida en 15 dies. Tal i com recordava Sitjà, l’Ajuntament ja ha fet servir grava reciclada per a la zona de l’aparcament de la piscina municipal i per a l’aparcament de la Gavina.


Blanesaldia.com 19/10/2016


Los grupos municipales de ICV-EUiA y la agrupación de electores Batega per Blanes, que cuenta con el apoyo de Podemos y Procés Constituent, organizan este viernes 21 de octubre a partir de las 19:30 horas en la sala de plenos del Ayuntamiento un acto informativo sobre la situación irregular de algunos cámpings de Blanes.

Según un comunicado de ambos grupos, se trata de un asunto «que hace años que genera inquietud entre la ciudadanía y el sector turístico. Ahora se abre la posibilidad de dar salida a este tema, pero las propuestas que hay sobre la mesa crean muchas dudas sobre cómo hacerlo.»


Conviene recordar que los cámpings situados en la desembocadura del río Tordera realizaron en años anteriores ampliaciones, en algunos casos sobre terreno rústico y en zonas que a Agencia Catalana del Agua considera inundables.

En otro párrafo se explicita que «los grupos municipales en el Ayuntamiento tendrán que tomar una decisión pronto» en el sentido de si se legalizará o no parte de los espacios que ocupan. «Hay posturas divergentes y, por este motivo, ICV-EUiA de Blanes y Batega per Blanes han acordado hacer un acto informativo abierto a toda la ciudadanía, para explicar cuáles son las propuestas y para saber qué opinan los vecinos de Blanes y los sectores implicados. Todo ello, con la finalidad de tomar la decisión final, que defenderemos en el Pleno Municipal cuando se lleve la propuesta».

Notícia relacionada: «Ultimàtum de Blanes als càmpings en situació il·legal», en www.cataloniatoday.cat