diumenge, 2 d’octubre de 2016

Petit ruixat molt localitzat a Calella 1/10/2016


Ahir 1/10/2016 a la nit va caure un ruixat molt localitzat a Calella (1.8 mm) i sud de Pineda de Mar (0.1 mm)...


Continua la sequera i no sembla que l'octubre sigui millor...

L'octubre podria ser lleugerament més càlid i sec del normal
ara.cat 1/10/2016

Segons els mapes de llarg termini de la NOAA, durant gran part de l'octubre ens afectarà de resquitllada un anticicló situat al centre d'Europa

Desviació de la temperatura mitjana mensual prevista per aquest mes d'octubre / NOAA

Els models estacionals no han canviat gaire respecte al que indicaven a mitjans de setembre. Sembla que no canviarà la tònica que arrosseguem des de fa un bon grapat de mesos i tindrem un octubre una mica més càlid i sec del normal.

Els mapes dibuixen una situació marcada per un anticicló que podria afectar gran part d'Europa i que impulsaria vents del sud a la nostra zona. Aquesta seria la raó per la qual la temperatura seria entre 0,5 i 1 grau més alta del que tocaria per aquestes dates.

Al mateix temps, el centre d'altes pressions situat no gaire lluny de casa nostra impediria l'arribada de tongades importants de pluja. És per això que seríem davant d'un octubre una mica més sec del normal. Però compte: el mes d'octubre és el mes de l'any més plujós a les comarques del litoral i del prelitoral. Per tant, que sigui un pèl més sec no vol dir que hagi de ploure poc.

D'altra banda, com que el mar encara el tenim força calent, qualsevol petita entrada d'aire fred en altura pot disparar les tempestes, tal com ha passat durant les dues últimes setmanes. Per tant, caldrà estar atents a l'evolució de la situació meteorològica per saber si, finalment, els mapes estacionals tenen raó.