dijous, 17 de novembre del 2016

Sobre el Port de Tossa de Mar 17/11/2016...

Em quedo amb aquesta frase... No és el mateix posar les urnes per una demanda de la ciutadania, que fer-ho per una demanda d'uns especuladors...

Picabaralla entre el govern de Tossa i CiU per la consulta
El Punt Avui 17/11/2016

L'Ajuntament va presentar ahir les al·legacions perquè s'aixequi la suspensió del jutjat, que impedeix fer la consulta diumenge

CiU acusa l'alcaldessa de fer-se la víctima i no fer les coses bé

L'alcaldessa, Gisela Saladich, al costat de la regidora d'Hisenda Àngels Pujals, i la portaveu de CiU, Imma Colom, en una imatge d'arxiu d'un ple municipal. Foto: JOAN SABATER.

NURI FORNS - TOSSA DE MAR
L'alcaldessa de Tossa, Gisela Saladich (TU) i CiU, a l'oposició, s'han encreuat acusacions arran de la suspensió del jutjat de la consulta sobre el port de Tossa prevista pel dia 20. Saladich va acusar CiU d'alinear-se amb l'Estat a l'hora de fer el possible perquè no es dugui a terme la consulta, i CiU va respondre, en un comunicat, que Saladich “es fa la víctima” quan diu que l'Estat no deixa fer la consulta, quan és “responsabilitat de l'alcaldessa i dels serveis jurídics de l'Ajuntament per no haver fet bé les coses”. CiU manté que la consulta no parteix d'una demanda majoritària de la ciutadania, sinó “d'uns especuladors”, i que s'ha disfressat d'interès públic. L'interès, doncs, respon a un “pelotazo urbanístic” que, segons CiU, el govern tossenc intenta “camuflar en el context dels continuats atacs del govern estatal contra el procés sobiranista del nostre país”.

L'equip de govern va presentar ahir el recurs contra la suspensió judicial, i confia que s'aixequi en els dos dies hàbils que queden. Saladich va avançar que no desobeirà el jutjat, però que, si no es pot fer el dia 20, es continuarà treballant per la consulta. L'alcaldessa va explicar que, tot i que la resolució judicial va arribar via fax divendres quan l'Ajuntament pràcticament ja tancava les portes, ella ja havia marxat i no es va assabentar de la suspensió fins dilluns. CiU, en canvi, manté que Saladich “era coneixedora de la resolució de suspensió” dissabte quan es va fer el debat sobre el port de Tossa, i considera que aquesta manera d'actuar “amagant informació” és “un engany i una burla al poble”.

L'equip de govern va agrair ahir el suport que ha rebut la iniciativa municipal de les institucions i els partits polítics; va reiterar que sempre ha defensat “el dret a poder votar i que la població s'expressi lliurament”, i considera que aquesta defensa “contrasta amb l'actitud de l'oposició de CiU de Tossa i dels representants locals dels partits ERC i C's, i, ara, de l'Estat”.

LA FRASE

No és el mateix posar les urnes per una demanda de la ciutadania, que fer-ho per una demanda d'uns especuladors
Comunicat de CiU de Tossa



El que continuen sense dir és què faran si surt el NO a la consulta...

Diari de Girona 17/11/2016

En contra de les intencions dels promotors, l'equip de govern recorda que si guanya el «sí» en la consulta popular, suspesa cautelarment, la decisió final «correspondria a les administracions competents»

L'equip de govern de Tossa de Mar (TU) va desmentir ahir que es pugui començar a treballar en l'execució del projecte de construcció d'un port, un hotel de cinc estrelles i quatre habitatges de luxe, el dia 21 de novembre, en cas que s'acabés celebrant la consulta popular, suspesa cautelarment, i que sortís guanyadora l'opció del «sí».

A través d'un comunicat, Tossa Unida (TU), va aclarir que «no comparteix» les declaracions fetes per part dels promotors, un dels quals, Isidre Ventura, va assegurar a Diari de Girona que començaria a treballar en el projecte el dia 21 de novembre, convençut que finalment es farà la consulta el dia 20.

«En el cas que el resultat de la consulta fos sí, l'Ajuntament iniciaria els tràmits de modificació de POUM» i per fer-ho, els promotors «haurien de complimentar tots els requeriments que marca la legislació urbanística vigent», va concretar l'equip de govern, recordant que la decisió final «correspondrà a les administracions que siguin competents en cada matèria».

Esgotaran totes les vies legals

Així mateix, el TU va assegurar ahir que «esgotarà totes les vies legals» perquè es pugui celebrar la consulta popular prevista per a diumenge, si finalment el jutge en manté la suspensió cautelar. De moment, el govern local va presentar ahir les al·legacions a aquesta resolució emesa dilluns pel Jutjat Contenciós Administratiu número 2 de Girona a petició de la delegada del Govern a Catalunya, María de los Llanos de Luna. Ara, el jutge tindrà tres dies per decidir si finalment aixeca aquesta suspensió, cosa que permetria la consulta a la qual estaven cridats a votar 5.853 tossencs.

A més, l'equip de govern va recordar que «sempre ha defensat el dret a poder votar i que la població s'expressi lliurement» fet que «contrasta amb l'actitud de l'oposició de CiU de Tossa i dels representants locals dels partits ERC i C's, i ara de l'Estat».

Crítiques de CiU al TU

Per la seva part, el grup municipal de CiU va denunciar ahir «l'ocultisme i l'opacitat de l'equip de govern» envers « tot el procés» de la consulta popular. «Volem manifestar que ens dol profundament que una eina que ha estat creada per incrementar la qualitat democràtica d'aquest país sigui utilitzada d'una forma tan barroera desvirtuant tota la seva raó de ser, per convertir-la en una eina de manipulació descarada de la ciutadania» van denunciar ahir els convergents a través d'un comunicat precisant que «no» estan en contra de les consultes populars no refrendàries.

Així, segons els convergents, el projecte del port es tracta d'un «pelotazo urbanístic» que el TU «intenta camuflar en el context dels continus atacs» per part del Govern espanyol contra el procés sobiranista. «No es pot permetre que la senyora alcaldessa -Gisela Saladich- es faci la víctima dient que l'Estat no ens deixa fer la consulta. S'ha de deixar ben clar que en aquest cas concret es tracta d'un defecte de forma en el procés de consulta» va criticar CiU, afegint que no és el mateix posar les urnes «per una demanada majoritària de la ciutadania, que fer-ho per la d'uns especuladors i disfressar-la d'interès públic».

En aquest sentit el grup a l'oposició va denunciar també que l'alcaldessa va participar del debat entre defensors i opositors sobre la consulta celebrat dissabte passat, sabent des de divendres que aquesta estava suspesa. «Va amagar aquesta informació tan transcendent als vilatans. Entenem que aquesta manera d'actuar és un engany i una burla al poble», va lamentar CiU.


Ara.cat 17/11/2016

TONI SALA Escriptor

A la Vila Vella, hi ha bancs que miren als espadats del sud. Sortint des Codolar, Tossa té condicionat el camí de ronda des Cards. Es nota que l’estima, està ben senyalitzat, comença amb una barana d’acer que després es torna de fusta, amb miradors aquí i allà, amb bancs posats perfectament per aturar-se a contemplar el “paradís blau”.

El camí de ronda ressegueix un d’aquests penya-segats característics de la Costa Brava, tan distintius, que són exactament les nostres belleses nacionals. Enlloc del món hi ha uns espadats d’una delicadesa i una severitat així. Fan l’efecte d’un teló de pedra, amb els entrants i sortints, un teló de pedra entre la terra i l’escenari ample del mar. T’hi acostes i l’ull es desploma cap al blau per una barreja de verds, de pins i figueres, llentiscle, figueres de moro, atzavares. Mentre la mirada cau, l’olor va pujant amb l’aire salat, carregada dels matisos collits pel camí. L’ull continua fins a sota aigua, cap al verd de les pedres i les algues. Després torna amunt i s’entreté amb les roques treballades mil anys, formes que la imaginació no seria capaç d’inventar-se, amb la randa blanca i viva de l’escuma. Tota aquesta bellesa hauria d’estar inventariada, centímetre a centímetre, perquè és la nostra identitat, el nostre caràcter.

De fet, ho està. Cada racó té el seu nom. Diré els principals. Allà-on-se-banyen-ses-dones, la caleta de sa Roca Blanca, sa Pedra Tallada, l’escull de La Bola, el penya-segat Lo de N’Alós, la roca i l’escull des Bressol, la punta i la cala de Ses Sorres, la punta i la cala d’en Querus, l’escull des Cap Pelat, el cap des Cards.

El port que es projecta s’ho carregaria tot. Cales, puntes, roques i esculls, tot de cop i per sempre. És com la salvatjada del Golfet de Palafrugell multiplicada per vint-i-cinc o trenta. No serà només un monstre que enterrarà en formigó vora un quilòmetre de costa, gros com la mateixa badia de Tossa, que privatitzarà i destrossarà irreversiblement aquest paisatge, que matarà el fons submarí i foragitarà la fauna i que embrutirà d’oli, de soroll i de iots tot l’entorn. També s’hi construiran uns xalets, i un hotel, i uns vials, i un bon túnel.

Que acabi fent-se o no, ja fins a cert punt una mica tant és. Si els tossencs el volen, seran ells els que bombardegin literalment aquests espadats amb el port, i seran ells els que se’l mengin. El pitjor no és que es faci. El pitjor és que s’hagi arribat a plantejar. Felicito l’alcaldessa per animar un projecte que la Generalitat, suposo, acabarà aturant.

Entenc que els promotors puguin perdre el món de vista amb tants bitllets, però, ¿la gent de Tossa, en tan poc es valora? Hi ha dues estelades que dominen la badia. Per què volem la independència, si estem disposats a destrossar nosaltres mateixos les nostres millors parts? I si som capaços d’aquesta autodestrucció física, ¿de què no devem ser capaços en valors molt menys evidents? No és per estar gaire satisfets de la nostra cultura. He vist pels carrers de Tossa uns cartells vistosos i cars, pagats pels promotors de l’obra, amb el lema “La vila de sempre amb un nou impuls”. És trist intentar-se convèncer del contrari sabent que, amb un port com aquest, de “la vila de sempre” no en quedaria res.


La Vanguardia Cartas 16/11/2016

ARACELI PUIG CALOMARDE, Premià de Mar
 
Como navegante que cada verano acude a la Costa Brava, creo inoportuno destruir con más puertos deportivos, sea en Tossa de Mar o en otro municipio, esa maravillosa costa. Creo que sí se podrían ampliar los ya existentes y respetar las calas que en verano se saturan con boyas y que no permiten el tránsito de otras embarcaciones foráneas, que desearían visitarlas durante unas horas para disfrutar del paisaje y el baño. El mar es de todos y el paisaje merece un respeto.


Bona aquesta... els promotors asseguren que la consulta es farà diumenge. Si això és cert vol dir que tenen contactes importants a Madrid...


Tossa en Acció se siente motivado(a) en Tossa De Mar, Catalunya.
4 horas

Bon dia a tots i totes,
bé, només informar-vos que ens ha arribat informació de que els promotors asseguren que la consulta es farà diumenge.
Que ells ja ho saben. No podem explicar detalls.
Si això és cert, vol dir que tenen contactes importants a Madrid, doncs tenen informació privilegiada.
Si no és cert, ens alegrarem per que vol dir que només són uns mentiders, com bàsicament han demostrat durant tot aquest temps.
Però el que si volem dir és que no ens dormim.
Els promotors estan fent una campanya continua, diària, i molt bruta. Enganyant, amb regals i promeses buides de contingut, a moltíssima gent.
És important que tots i totes ens unim aquests dies i fem feina de carrer, de xarxes,... d'informar a tothom, compartir, i extendre la informació.
No tenim gaires recursos, però tenim que unir les nostres forces, perdre la por i fer arribar la informació a tothom amb els pocs recursos que tenim, que són les xarxes i la nostra pròpia veu al carrer.
Queden només tres dies. Esperem que siguin tres dies perque surti NO en contra dels pronòstics del promotors que donen la consulta per guanyada.
#DiemNO ben fort, durant aquests tres dies!
INFORMEM I COMPARTIM. Feu escoltar la vostra veu.
Gràcies!



Badalona segueix patint aquestes conseqüències 10 anys després d'inaugurar...
Una trista però premonitòria realitat la d'aquest tan encertat vídeo d'una possible Tossa l'any 2025!!
Compartim i fem-lo viral!!