dimarts, 30 de gener del 2018

Nefasta notícia per a la fauna autòctona de Malgrat de Mar 30/1/2018

O com exterminar la fauna local "protegida" de Malgrat de Mar... Un drama a tots els espais naturals del municipi i un desastre monumental a la platja de la Conca, la desembocadura i riu Tordera, i zones agrícoles importants com el Pla de Grau o el Pla de Pineda... un gran error.

Confonen Malgrat (i actuen en conseqüència) amb Barcelona i parlen de "necessaris als carrers per controlar plagues d'altres animals", per exemple... quines plagues? D'on s'ho treuen això? Es pensen que Malgrat és l'Eixample de Barcelona?... Quin greu error...

L’Ajuntament autoritza l’Associació d’Amics dels Animals com a alimentadors de les colònies felines
Ona Malgrat 30/1/2018

La Regidoria de Salut Pública ha entregat aquest matí els carnets d’alimentador/a de colònies felines a l’Associació d’Amics dels Animals. D’aquesta manera, l’Ajuntament de Malgrat de Mar acredita els voluntaris de l’associació com a alimentadors oficials per realitzar el control de les colònies de gats de carrer.


El regidor de Salut Pública, Jofre Serret, ha explicat que al llarg d’aquest any es compraran i col·locaran diversos dispensadors d’aliments, que es situaran estratègicament en les diferents colònies felines del municipi. Això permetrà realitzar un control exhaustiu dels aliments que es dóna als gats i fer un seguiment d’aquestes colònies.

Paral·lelament, es farà un treball d’esterilització i control del número de gats, que permetrà alhora fer un seguiment de les plagues d’altres animals. Jofre Serret ha dit que “sense aquests gats hi hauria una alta proliferació d’animals no desitjats. Els gats són necessaris i al carrer hi han de ser, però amb un control que farem entre l’associació i la regidoria”.

El regidor ha afegit que el cost dels dispensadors anirà a càrrec de l’Ajuntament i que l’associació rebrà la subvenció anual per continuar amb les tasques de voluntariat. Serret ha explicat que “la línia és no escatimar en recursos pel bé dels animals. No ens limitarem a un pressupost concret sinó al que creiem necessari pel bé dels animals”.

Jofre Serret ha recordat que aquest és un dels compromisos del govern municipal pel que fa a la nova reorganització dels serveis, que en aquest cas es coordinarà entre l’Associació d’Amics dels Animals i la Regidoria de Salut Pública.