dimarts, 20 de març del 2018

Algunes notícies per llegir 20/3/2018...

La plataforma Aturem la C-32 presentarà al·legacions contra l’inici dels tràmits per prolongar la C-32 de Tordera a Lloret de Mar
Ràdio Tordera 20/3/2018


La plataforma Aturem la C·32 presentarà al·legacions contra els tràmits que ha tornat a iniciar la Generalitat per allargar aquesta autopista entre Tordera i Lloret de Mar. L’estiu passat el Tribunal Superior de Justícia de Catalunya va suspendre cautelarment l’inici de les obres arran d’un recurs presentat per entitats del territori i ara el govern ha presentat un escrit amb el mateix traçat però hi ha introduït millores ambientals. Unes millores ambientals que el portaveu de la plataforma Aturem la C·32, Joan Mora, ha qualificat a La Xarxa de decoratives perquè no modifiquen el més lesiu del projecte per a l’entorn natural.

Àudio

Defensades pel govern català i pels ajuntaments de Lloret, Blanes i Tordera, l’obra, de 6,5km de traçat, encara no ha començat, entre altres raons per l’oposició de la plataforma Aturem la C-32.


L'ornitòleg Xesco Macià explica a Ràdio Pineda que s'instal.len càmeres a nius d'aus rapinyaires
Ràdio Pineda 20/3/2018


Aquesta primavera, mitjançant una col·laboració entre el Parc de la Serralada Litoral i la Fundació Catalana per a la Recerca i la Innovació (FCRI) s'ofereixen continguts setmanals relacionats amb el seguiment de rapinyaires a la Serralada Litoral, i també hi haurà algun que parli sobre rapinyaires que nien en altres àrees geogràfiques catalanes com la Serralada del Montnegre i Corredor. Els continguts estan pensats per al món de l'ensenyament (col·legis, instituts) tot i que seran idonis igualment per als grans.

Podreu seguir aquesta iniciativa a través d'aquest enllaç:



Els ajuntaments en mans dels animalistes i en contra de la fauna autòctona i del medi natural...
Ràdio Pineda 20/3/2018


El grup d'ERC-JxP va preguntar al darrer ple municipal, per les sancions als propietaris de gossos a Pineda. Segons va dir la regidora Carmen Vila, s'han imposat a Pineda diverses sancions per causes diferents, i van demanar mesures per reduir el nombre de sancions amb campanyes informatives o mesures que ajudin a conscienciar els que incompleixen la normativa.

L'alcalde de Pineda, Xavier Amor, ha informat que s'han aplicat 36 sancions per no portar els gossos lligats i per altres temes relacionats en el mes que s'ha fet la campanya intesiva de control. També ha informat que s'han fet reunions per fer noves propostes, i ha fet públic que es crearan dos circuïts d'agility per a mascotes, un altre s'instal.larà a Poblenou, i la platja destinada a gossos tindrà servei tot l'any. Xavier Amor ha fet públic que la primera mesura serà la millora del parc de mascotes a l'actual espai per a gossos al costat de la Riera de Pineda.