divendres, 24 d’agost del 2018

Algunes notícies per llegir 19-24/8/2018...

La platja del Cavaió va quedar tancada ahir al bany per una taca de combustible d’una hectàrea
Ràdio Arenys 24/8/2018

Foto: la taca ahir per la tarda (Annabel Moreno)

Aquest matí els serveis corresponents han estudiat la zona i han comprovat que la taca ha desaparegut.

La regidora de Medi Ambient, Laia Martín, ha explicat que ahir a quarts de 6 de la tarda es va detectar una taca d’hidrocarbur d’una hectàrea de superfície a la platja del Cavaió. Encara no se sap d’on procedeix el vessament però ahir es va demanar a tots els banyistes que sortissin de l’aigua i es van acostar fins als fets els bombers, l’ACA, la Policia Local, Proactiva i Agents Rurals, que continuen treballant-hi. Aquest matí la regidora i els servies corresponents han valorat la zona de la Picòrdia i del Cavaió i han detectat que la taca marxava en direcció Canet. 

Martin ha explicat que, finalment, s’ha comprovat que la taca d’hidrocarbur ha marxat de les nostres platges i, per tant, els banyistes poden entrar a l’aigua sense problemes. Tot i això, es demana precaució.


S'ha aixecat l'alerta CAMCAT d'ahir a la tarda a la platja de Cavaió d'Arenys de Mar per l'aparició d'una taca d'hidrocarburs que ja ha estat dispersada per Salvament Marítim-Creu Roja


Vacances humanes a la costa. Diumenge 26 20h amb + Plàstics a la platja + Sorres Robades amb Enric Badosa

Aquest any, el primer rapinyaire ingressat per tret a coincidint amb la mitja veda de caça és un aligot (espècie protegida). Ha arribat amb fractura d'húmer a . Gràcies per rescatar-lo.

La funció cosmètica de no ha de ser recollir cadàvers o ferides, i molt menys ocellets caiguts dels nius, sinó investigar, denunciar i evitar les agresions a medi natural i a fauna protegida. Sabeu o podeu saber qui i quan caçava allà aquell dia. Què fareu doncs?


Arnau 20 ago.
En respuesta a 
Feu controls d’alcoholèmia? Està regulat el % d’alcohol en sang pels caçadors?

Pere Tubert Juhé, PhD Hace 9 minutos
Un caçador mamat? És molt estrany, no consta que hagi passat mai abans res per l'estil.
Denunciem un home per caçar sota els efectes de l’alcohol i per deixar una segona escopeta desatesa a Santa Agnès de Malanyanes. La va deixar al vehicle sense cap mena de vigilància


Aturem C-32 Hace 5 horas
Assemblea d' per tractar Som molts, fem molta falta i ens estimem el territori. sí, l'estimem. Ni un pam més de ciment!


Javier Romera 22 ago.
Insistir en fer casar fauna amb Parcs i no amb territori és el gran error i engany dels darrers 40 anys... El Montnegre-Corredor compta amb parelles de gran duc, el rapinyaire nocturn més gran d'Europa

En respuesta a 
L'irònic de la notícia és que ara hi ha més ducs fora del Parc del Montnegre que dins... Però res... L'important és el Montnegre😏

El Montnegre-Corredor compta amb parelles de gran duc, el rapinyaire nocturn més gran d'Europa
Ràdio Pineda 22/8/2018


L'ornitòleg Xesco Macià ha explicat a Ràdio Pineda que el Parc de Montnegre-Corredor compta amb parelles de Gran Duc, el rapinyaire nocturn més gran de tot el món, considerat com el 'rei' de les aus nocturnes. Concretament a l'estiu fa el niu. És considerat com un animal super-depredador que pot arribar a caçar altres grans aus o fins i tot altres rapinyaires i mamífers com conills, eriçons, rates, perdius, rèptils o fins i tot cadells de guineus. Xesco Macià ha dit que no hi ha masses exemplars per les seves pròpies característiques, però sens dubte és un tresor animal del Montnegre-Corredor.

Aquesta gran au pot pesar fins a 4 quilos i la seva envergadura d'ales és d'1metre 80 centímetres i és molt solitari. No dubten a atacar altres animals si els envaeixen el seu territori i els seus cants es poden sentir a 4 quilòmetres de distància. A Catalunya té la màxima protecció i fins i tot els científics mantenen en secret els seus punts de criança. Viu a diversos punts d'Europa en boscos adults de grans masses boscoses però també necessita clarianes i roques. Li agrada els ambients càlids i es considera el seu vol com un dels més silenciosos ja que té plomes molt suaus i passa desapercebut quan vola de nit. A Catalunya es calcula que hi ha uns 1200 exemplars i té el 5% de tota la població mundial de l'espècie.

https://cimdaligues.com/bubo-bubo/


Ràdio Palafolls 21 ago.

Ràdio Sant Pol 20 ago.

Albert Zanca 19 ago.
L’abril del 32 va ser la darrera treta amb bous a la platja de Sant Pol. Avui gràcies a Tot Drap els bous han tornar a la nostre platja. Preciós i emocionant. Felicitats a tota la gent que ho ha fet possible. També hem tornat a sentir el motor dièsel que va substituïr els bous.