dilluns, 1 d’octubre del 2018

La platja de s'Abanell (Blanes) genera anualment 19 milions d'€ per despesa directa dels seus usuaris 1/10/2018 Enric Sagristà. Font: Twitter.com

Enric Sagristà Hace 5 horas
La platja de s'Abanell (Blanes) genera anualment 19 milions d'€ per despesa directa dels seus usuaris? Amb despesa directa ens referim a: menjar i begudes, compres varies, aparcament i activitats de lleure. Això sense tenir en compte allotjament, transport, etc...

En respuesta a   y a 
La dada és interessant però hauria d'anar acompanyada de tres més... Qui és beneficia, quina part es destina al manteniment del servei i quin cost té (no només despesa directa sinó multisectorial)... per poder saber si és bona o dolenta.

En respuesta a   y a 
No tenim dades concretes de Blanes del que comentes pero per comparació amb altres zones on si hi ha aquestes dades creume que una platja de les dimensions de s'Abanell que generi 19 milions d'Euros no és bona...és mooooolt bona (en termes econòmics es clar)

Continua essent una dada interessant però no diu si és bona o dolenta. Símil: aquest matí he servit 100 cafes, miro la caixa i dic que és molt bon matí. Però pago llum, aigua, cambrer, lloguer, rentaplats,... i sort si no una reparació, i millor tancar el bar. Això ho sap tothom?

En respuesta a   y a 
La resta de beneficiaris van desde els obvis com campings, hotels, hosteleria, comerços, pero també altres entitats com bancs, empreses privades, etc.... Actualment s'està realizant un estudi que determinarà el percentatge del benefici per a cada part!

Continuant amb el símil: tot el matí treballant per donar beneficis a la companyia elèctrica, el banc, la distribuidora de café, el llogater, ... Però obro la caixa i sembla que he guanyat molt aquest matí... I tanco a final de mes perquè no cubreixo costos.

En respuesta a   y a 
Pensa que el manteniment d'una platja com s'Abanell té de mitjana un cost de manteniment i serveis del voltant d'1 milió d'euros anual per part de la administració (si hi arriba....). Pel que fa als beneficiaris, la administracio rep de manera directa 4 milions anuals (IVA)

I aquests 4 millions recaptats a on s'inverteixen i a qui beneficia?... Per exemple.

La mitjana d'inversio a les platges en un tram de costa com s'Abanell no arriba a 1 milió d'euros anual. Paralelament, l'administració rep 4 milions de s'abanell per any. És a dir, la platja (i seguint el simil) és un negoci que els genera molt més del que s'hi inverteix

Entenc lo que dius (i que externalitzes molts costos) però el quit de la qüestió continua essent qui es beneficia realment (que no és qui paga).

És quelcom en el que s'està treballant actualment ja que les bases de la bona gestió del territori planteja que el manteniment hauria d'anar a càrrec de TOTS els beneficiaris en funció precisament del benefici que n'obté cadascú!

En respuesta a   y a 
Tendim a associar platja-turisme-economia palante. I això només és cert per uns pocs, no pas pel territori ni la seva gent. Les dades d'atur en pobles turístics són més altes que als que no hi depenen tant (Indescat)