dimecres, 7 de novembre del 2018

Algunes notícies per llegir 6-7/11/2018...

Javier Romera 6 nov.
Així anem😏la Xarxa a Catalunya i els instruments de gestió de les Zones d'Especial Conservació ( ZEC) NO HAN DE SER l'eina de treball de les entitats de ... SÓN LES ENTITATS les que ha de ser l'eina per assolir objectius!.. Si això no ho tenen clar
Medi ambient 6 nov.
Presentem la Xarxa a Catalunya i els instruments de gestió de les Zones d'Especial Conservació ( ZEC) i la seva importància com a eina de treball de les entitats de per assolir els objectius de les directives d' i de les aus

Javier Romera 6 nov.
Segur segur segur que parlaran de com mantenir els rius com ecosistemes naturals (no parcs fluvials) i sobre els cabals de manteniment a XN2000 (Tordera inclosa). Perquè tenen clar que no tot és abastiment i drenatge, oi?😏
Comença el consell d’administració de l’ ⁦⁩, presidit pel conseller ⁦⁩. S’abordaran diversos temes com convenis de sanejament, mesures de manteniment i conservació de lleres i actuacions per a millorar l’abastament d’aigua

Javier Romera 6 nov.
40.000E per redacció del projecte "millores de l’emissari terrestre-submarí de la depuradora del Maresme Nord", 40.000E més (només redacció del projecte, ja riurem amb el preu de l'execució) llençats al mar (com l'aigua) sense ni tan sols plantejar retorn al delta de la Tordera😏
El consell d'administració d' aprova 27 convenis de sanejament amb una inversió propera als 8 MEUR



-----------------------------------------------------

Coses que passen quan no s'explica correctament què és natura i medi natural, i què és jardineria i mediambientalisme urbanita😏... Alimenten al monstre i aquí les conseqüències... vía

INDIGNACIÓ PER LA TALA D’UNS EUCALIPTUS
elmalgratenc.cat 7/11/2018


Aquest dilluns, s’han talat els 4 eucaliptus que hi havia davant el cementiri municipal. Els arbres es van plantar fa uns 30 anys i han deixat de formar part del paisatge degut a les obres d’obertura de l’avinguda Mediterrània. La tala d’aquests eucaliptus era gairebé d’obligat compliment, ja que s’havia detectat el perill que tard o d’hora les arrels fessin caure el mur del cementiri, segons s’ha assegurat des del consistori i ha confirmat l’empresa que realitza els treballs. Una altra de les causes per les quals s’han talat és que es tracta d’arbres “no recomanats en zones urbanes”. Els eucaliptus absorbeixen tant l’aigua com els nutrients subterranis del lloc on es troben i impossibiliten el creixement d’altres espècies, s’ha detallat.

La tala dels arbres ha aixecat polseguera en diferents sectors i ha motivat les queixes de moltes persones, que han manifestat sentir-se molestes per l’actuació. Algunes han considerat que es podrien haver trasplantat. Pel que fa a aquest últim aspecte, des del govern s’ha assenyalat que “trasplantar-los era impossible”, indicant qüestions tècniques i econòmiques.
La regidora Mireia Castellà, responsable d’Urbanisme, ha subratllat que el nou tram de l’avinguda Mediterrània inclourà una vuitantena d’arbres més a la zona. És a dir, es quadruplicarà el nombre que hi havia fins ara. Castellà ha volgut deixar clar que abans de prendre la decisió de talar els eucaliptus “s’ha tingut en compte totes les opcions possibles i s’ha tirat endavant responent a criteris estrictament tècnics”.


Malgrat preveu començar les obres del nou espai polivalent aquest proper desembre
Ràdio Palafolls 7/11/2018


L’Ajuntament de Malgrat ja té damunt la taula l’informe favorable de la Direcció General d’Energia, Mines i Seguretat Industrial que li faltava per poder continuar amb el projecte de construcció del nou Espai Polivalent, al costat del Camp Municipal d’Esports.

D’aquesta manera, el consistori preveu que d’aquí a un mes puguin ja començar les obres de construcció d’aquesta pista, que estarà enfocada tant a l’ús cultural com també l’esportiu. Segons el consistori es vol prioritzar l’ús per a les entitats esportives del municipi. En aquest sentit, la pista estarà oberta a tothom però s’utilitzarà també per a entrenaments de bàsquet, hoquei o futbol sala, entre d’altres.

Mireia Castellà, regidora d’Urbanisme de l’Ajuntament de Malgrat de Mar, ha explicat en declaracions a aquesta emissora que aquests informes són necessaris degut a la ubicació d’aquesta nova pista polivalent, que s’ha projectat a tocar del camp de futbol, prop de les indústries químiques de la població.

Reproductor d'àudio

Fe servir les tecles de fletxa cap amunt/cap avall per incrementar o disminuir el volum.
Segons el consistori, aquest nou espai polivalent ha de servir per donar cobertura a la demanda d’activitats dels clubs locals, que sovint es troben amb dificultats per trobar espais on fer els seus entrenaments.

El plantejament d’aquest nou equipament, però, ha rebut les crítiques de l’oposició, que considera que és “insuficient” i que “no estarà a l’alçada” de les necessitats de les entitats del poble.

Ara fa dos mesos, el grup del PSC a Malgrat retreia al govern municipal que construís una pista sense vestuaris, accessos ni serveis, així com també sense insonorització, climatització o estacionament.

Castellà, però, defensa que el que s’ha projectat no és un nou pavelló poliesportiu, i que en un futur és possible que s’hi instal·lin alguns serveis, tot i que de moment s’utilitzaran els del camp de futbol.

Reproductor d'àudio

Fe servir les tecles de fletxa cap amunt/cap avall per incrementar o disminuir el volum.
Les obres d’aquest espai polivalent han de començar aquest proper mes de desembre i l’Ajuntament preveu que s’allarguin uns tres mesos aproximadament.

--------------------------------------------------------

Núria Casajuana 25 oct.
El dilluns que ve els 4 ajuntaments es reuneixen per preparar una reunió amb territori de la Gene el proper 7 de novembre sobre la Taula de la Tordera, feines de formigueta i anar teixint, com tothom. Aquí ningú oblida res.

En respuesta a   y a 
A anat bé la reunió?

En respuesta a   y a 
Doncs es veu que sí, representants dels 4 ajuntaments, CEAB i ISACC han informat a la Gene de la Taula, la seva importància i la necessitat d’implicació.

A anat bé la reunió? Hi haurà "implicació" de la Gene? Gràcies

Esperem-ho, no hi era en 1a persona però penso que sí, ja cal!

Genial, ja ha quedat clar que cal, però pregunto per com ha anat. Que respongui algú dels que si ha estat en 1a persona doncs😉 no?

En respuesta a   y a 
Company és de calaix que ningú farà un resum d’una trobada pel tuiter, quina manca de respecte resultaria. Una mica de serietat.

En respuesta a   y a 
En cap moment he dit que sigui per twitter, ni he demanat un resum😉Amb tota la serietat, no crec que sigui secret d'estat (per allò de la governança i transparència que ha de seguir la Taula, no?)

Sabent què és la Taula està en els estatuts que han aprovat els 4 municicipis.Desconeixent si fins ara totes les accions i de qualsevol que s’han fet a la zona han estat així (amb consens).Suposem que es passarà el resum degudament explicat de qui hi ha assistit! Paciència.

Genial doncs. I no era més fàcil començar així? Perquè lo que sembla per la teva resposta anterior és que preguntar i interessar-se per la marxa de la Taula (oberta a tothom qui vulgui), per tu és una manca de respecte. O no era això?

Rellegeix-te el tuits, dels 6 q cites només et responc jo (perquè serà) amb la mà al cor la Taula ja disposa dels espais d’informació i debat i no és el tuiter! El que penso és que sempre malpenses, i mira jo ja paso! Salut!

Jo no passo. A mi sí em mereixes respecte tot i no coincidir. Lo que pensi o malpensi no importa, lo que importa és el delta... "amb la mà al cor la Taula ja disposa dels espais d’informació i debat i no és el tuiter!"... On?😰

---------------------------------------------------------

I en això, nens i nenes, consisteix tota la preocupació i tot l'interès dels nostres ajuntaments per l'espai "protegit" Riu i estanys de Tordera (ZEC XN2000)...
LA SELVA TV Hace 4 horas
Estem cobrint les obres d'adequació, del pas per bicicletes, al pont de la carretera BV-5122 a Fogars de la Selva, en el marc de la ruta de la Tordera. Ben aviat us oferirem el resum del més destacat al web de La Selva TV.