dijous, 7 de febrer del 2019

Algunes notícies per llegir 4-7/2/2019...

La Confraria de Blanes va subhastar el mes de gener peix i marisc per prop de 583.000 €
Blanesaldia.com 7/2/2019

Edifici de la Confraria de Pescadors de Blanes / Blanesaldia.com

El passat mes de gener la Confraria de Pescadors de Blanes va subhastar 75.486 quilos de peix i marisc, que en conjunt van aconseguir un valor total de 582.951 euros. Les captures més valuoses van ser la gamba, la sardina i l’escamerlà, que van totalitzar 349.777 euros, el 60% dels ingressos.


Aquestes van ser les 15 espècies que van obtenir un major valor el passat mes de gener:

Espècie                      Quilos        Euros

Gamba                        7.764         249.460
Sardina                      21.604          63.784
Escamerlà                    1.552          36.533
Lluç palangre              3.577          31.379
Roger vermell             3.628          24.445
Bonítol                         5.466          23.992
Gamba blanca            1.122          21.797
Bissos                        10.196          17.957
Rap vermell                 1.491          14.582
Maire                           2.522           11.001
Mollera roquer           2.397          10.718
Pop roquer                 1.639            9.534
Calet                               410             5.638
M-Xipiró                         211             4.162
Sorell                           2.365             3.884


Joan Mora 6 feb.
Malgrat estar suspesa cautelarment pels tribunals, la Generalitat s’ho passa pel folrre i treu a licitació l’ampliació de l’autopista C32 més anys de peatges a costa de la destrucció del territori.

Abertis torna a treure a licitació les obres del perllongament de l’autopista fins a Lloret
Ràdio Palafolls 6/2/2019

Cartells anunciant el nou ramal de la C-32 entre Tordera i Lloret. Foto. Aturem la C-32

La concessionària Invicat reactiva els tràmits per realitzar el nou tram d’autopista entre Blanes i Lloret.

És el segon intent d’Abertis per poder construir aquest tram des d’on acaba actualment l’autopista fins a Lloret. Unes obres molt contestades des del territori, que ha conseguit frenar fins ara aquest nou tram.

El grup d’infraestructures ha licitat, a través de Infraestructures Viàries de Catalunya (Invicat), el contracte de construcció d’aquesta obra per un import de prop de 65 milions d’€ més IVA.

Les obres preveuen un  tram de 6.7 km d’una carretera d’un carril per sentit i un tercer carril reversible segons les necessitats  del trànsit. Aquest nou tram necessita dos túnels i 5 viaductes per unir l’actual final de l’autopista amb la carretera  de Lloret a Vidreres.

Un cop comencin les obres, aquestes s’hauran de fer en un termini de 26 mesos.

La primera licitació es va fer ara fa 3 anys, però el Tribunal Superior de Justícia de Catalunya va suspendre cautelarment l’inici de les obres arran d’un recurs de diferents entitats considerant que el projecte havia canviat el primer traçat previst.

Un canvi de traçat que no va comptar amb la corresponent  declaració ambiental, pel que es va suspendre l’inici dels treballs.

Ara un cop actualitzada aquesta declaració ambiental, la Generalitat ja va reactivar l’any passat els tràmits per iniciar aquesta nova infraestructura que el govern català qualifica de “irrenunciable”.

El projecte ha comptat des del principi amb una forta oposició al territori ja que consideren que es trinxa el territori.


Usoautopistas 6 feb.
Abertis saca a concurso de nuevo la prolongación de la C-32 hasta Lloret.


Javier Romera 6 feb.
Quan els animalistes decideixen pel medi natural dels pobles😏...Pineda de Mar ampliarà l’oferta d’espais per a LES MASCOTES...

Pineda de Mar ampliarà l’oferta d’espais per als animals
Ràdio Calella 5/2/2019

Terrenys on es crearà la zona d'esbarjo per a gossos a Poblenou

S’està ultimant la posada en funcionament de dos nous espais on els gossos podran exercitar-se i jugar. Un s’ubicarà a Pineda Centre i consistirà en la remodelació del pipi-can actual; i l’altre està projectat al Barri de Poblenou, que tindrà uns 400 metres quadrats de superfície, al passeig Costa Brava.

L’alcalde de Pineda de Mar, Xavier Amor, ha explicat al programa Ona Maresme quin és el concepte de zones d’esbarjo per a gossos que es crearan.

Dos espais agility, que tindran un circuit amb elements perquè les mascotes gaudeixin. Estem trencant amb el concepte pipi-can perquè ens donava problemes i, per tant, serà un espai tancat amb mobiliari urbà, il·luminació i aigua; i a més elements d’agility.

Els usos de les dues noves zones agility, especialment la del Barri de Poblenou, s’han consensuat amb els veïns i també amb el col·lectiu Peluts-Peludos. Seran espais tancats i tindran una regulació específica.

Hi haurà una normativa perquè els incívics són pocs però fan soroll i espatllen la feina de la gent cívica que recull i intenten tenir-ho ben endreçat. Volem que sigui un espai en positiu i això ho aconseguirem si l’Ajuntament en fa un manteniment correcte, i tenim un pla molt estricte, però també que la gent s’ho faci seu i això passa per cuidar-ho.

El pla de neteja municipal contempla una actuació de desinfecció mensual per part d’una empresa especialitzada.

Amb aquest projecte de zones agility, Pineda de Mar fa un pas més com a ciutat amiga dels animals. Va començar amb la senyalització d’una platja per a gossos, que ara donarà servei tot l’any.

Vam ampliar la zona i és una cosa que ara valorem i després incorporar més elements de gaudi a la platja. Hem tingut molt bona acceptació, també la sort de trobar un espai que és compatible amb tothom i que ens ha generat molt poques queixes.

L’alcalde de Pineda veu en aquesta oferta específica per a mascotes una alternativa de promoció turística que pugui atraure visitants de proximitat que facin estades de cap de setmana o escapades d’un dia.


Ja, ja...

Les depuradores d’Àgora Park i Terra Brava estaran funcionant al 2020
Ràdio Tordera 7/2/2019


L’Alcalde de Tordera, Joan Carles García va anunciar al ple municipal del passat dijous 31 de gener que les depuradores d’Àgora Park i Terra Brava estaran llestes per funcionar al 2020. Després d’una reunió de l’alcalde i la regidora Toñi García amb el president del Consell Comarcal es preveu aquest retard de l’inici de les obres.

Aquest canvi en els terminis és degut a que s’està millorant l’estructura i sistema de les depuradores, sobretot la d’Àgora Park. Els tècnics del consell comarcal havien vist que aquests models no podrien suportar tot el filtratge de la urbanització quan estigui al 100%. Ho explicava l’alcalde de Tordera, Joan Carles García.


L’Ajuntament de Tordera i el Consell Comarcal asseguren que aquests retards no canvien en cap moment que aquestes depuradores es construeixin a Tordera.

--------------------------------------

Vídeo...
Iniciem gestió forestal al Parc del Montnegre i Corredor de amb estassades per reduir competencia de sotabosc i millorar la capacitat productiva de les suredes. Es manté el pinastre i pinyer de 55 anys. Salut!