divendres, 8 de març del 2019

Algunes notícies per llegir 5-8/3/2019...

Javier Romera 6 mar.
Doncs quina riera més rara😏...
Ràdio Palafolls 6 mar.
Planten una 30a de freixes a la riera d’en Jordà de .

Planten una 30a de freixes a la riera d’en Jordà
Ràdio Palafolls 6/3/2019

Entre ahir i avui el consistori ha plantat una trentena de freixes  de fulla petita a la ribera de la riera d’en Jordà al seu pas per trama urbana.

Ja fa unes setmanes l’Ajuntament va explicar la seva intenció d’eliminar les canyes al voltant de les lleres de les rieres locals ja que el seu manteniment és molt car i per que els pagesos ja no les utilitzen com feien anteriorment.

Fa uns dies es van eliminar aquestes canyes i ara el consistori ha plantat aquesta espècia autòctona de zona de ribera per tal d’incorporar una vegetació pròpia d’aquests espais. A banda del seu cost de manteniment, el consistori recorda que l’eliminació de les canyes ha de servir per evitar que causin problemes en episodis de forts aiguats, en els quals la seva presència podrien comportar problemes perquè circuli l’aigua. A la vegada, la seva eliminació ajudarà a evitar la proliferació de mosquits i altres espècies.

De tot plegat en parla el regidor de Medi Ambient de l’Ajuntament de Palafolls, Juan Andrés Osorio.

Reproductor d'àudio

Fe servir les tecles de fletxa cap amunt/cap avall per incrementar o disminuir el volum.
L’objectiu de l’Ajuntament és eliminar les canyes de les rieres que passen dins la zona urbana del nostre municipi. De moment ha començat per aquesta actuació a la riera d’en Jordà, però amb la intenció d’anar-ho estenent a la resta de rieres palafollenques.

El regidor aclareix, però, que no s’eliminaran totes les canyes, ja que en alguns punts del municipi es mantindran per a usos agrícoles.

Reproductor d'àudio

Fe servir les tecles de fletxa cap amunt/cap avall per incrementar o disminuir el volum.
A banda del freixe de fulla petita, el consistori preveu anar eliminant gradualment les canyes amb un tractament físic i substituint-les  per arbustos autòctons com l’aloc i per altres arbres propis de ribera com el gatell, entre d’altres.



Agents Rurals 7 mar.
Els rescatem una guineu que ha estat a punt de morir ofegada en caure a una bassa de rec a Can Bellsolell, a Arenys de Munt

Vídeo...
Ho sabeu que gravem un vídeo per ensenyar-vos per què l’INS Ramon Turró farà el curs vinent un CFGM dual d’Agricultura ecològica?

0:04
178 reproducciones


Javier Romera 6 mar.
Fals🤨No millora la mobilitat d cap municipi, incrementa el nombre de vehicles que hi accedeixen des de l'Àrea Metropolitana. No és una infraestructura necessària, es fa per allargar la concessió que caduca. I és causa de conflictivitat a la costa brava perquè fomenta l'urbanisme
☑️ conseller : "Des del creiem que la c-32 és una infraestructura necessària. Municipis com Tordera, Lloret, Tossa, etc. necessiten aquesta millora de la mobilitat, i no s’hauria de barrejar amb altres conflictivitats de la costa brava"


Pescadors francesos visiten el Port per conèixer el pla de cogestió del sonso
Ràdio Arenys 5/3/2019

Els pescadors estaran tot el dia a la nostra vila

Una desena de pescadors francesos de la ciutat de Varois han visitat el Port d’Arenys de Mar per conèixer el pla de cogestió del sonso que s’aplica a nivell català. Els pescadors han conegut de primera mà aquest pla a través del pescador arenyenc Mauricio Pulido i, a la tarda, es reuniran amb Sergi Tudela, director general de pesca, també a la nostra vila.  Ahir també van visitar un altre port, com és el de Palamós.

Un dels pescadors francesos ha explicat que l’objectiu és conèixer el model de cogestió, ja que considera que és una forma de treballar en què el pescador hi té un paper més protagonista.  Aquests pescadors, provinents de la zona de Marsella, afirmen que la seva activitat és basa en arts menors amb embarcacions petites i tradicionals que es dediquen, principalment, a la palangre.  Afirma que troben a faltar un treball en comú i creuen que coneixent el model català podran agafar idees per aplicar-les a la seva feina diària.

El pescador francès lamenta la manca de suport de l’administració pública que sí que es troba, aquí a Catalunya.  Segons diu, se senten aïllats a l’hora de prendre decisions, ja que no tenen cap intercanvi directe amb els representants polítics. De fet, és un dels aspectes que destaca dels plans de cogestió que han vingut a conèixer.

Com dèiem, aquesta tarda participaran a la sessió de control permanent del comitè de cogestió del sonso amb la presència de Sergi Tudela. Demà, es reuniran amb científics de la Universitat de Girona.


Precinten la part il·legal del Blanc d’Eivissa de Blanes
El Punt Avui 6/3/2019

Una comitiva municipal i policial ha certificat que l’amo del càmping ja ho havia fet

Un detall de la zona precintada i que ahir responsables municipals van poder certificar POLICIA DE BLANES.

JORDI CASAS - BLANES
Efec­tius de la poli­cia local de Bla­nes han pre­cin­tat la part il·legal del càmping Blanc d’Eivissa amb l’auto­rit­zació del jut­jat con­tenciós admi­nis­tra­tiu número 2 de Girona, en com­pli­ment de la reso­lució del decret d’alcal­dia del 21 de novem­bre del 2018. L’Ajun­ta­ment de Bla­nes ha pogut així, final­ment, cer­ti­fi­car el tan­ca­ment de la part il·legal d’aquest càmping, situat a la zona turística d’Els Pins.

El decret pre­veia que s’havia de ces­sar l’acti­vi­tat i l’ús urbanístic de càmping i pre­cin­tar les ins­tal·laci­ons,i també que calia implan­tar un tan­ca­ment que separi la part il·legal de la que és cor­recta a l’esta­bli­ment. L’alcalde de Bla­nes, Mario Ros, i el cap de la poli­cia local, Joan Gar­cia, han infor­mat que no ha cal­gut uti­lit­zar l’auto­rit­zació judi­cial per donar com­pli­ment al decret.

El pro­pi­e­tari del càmping els ha mos­trat com, de manera voluntària i mit­jançant acta nota­rial amb data d’aquest dilluns 4 de març, ja havia pro­ce­dit a deli­mi­tar total­ment la zona afec­tada per l’esmen­tat decret. Acom­pa­nyats del pro­pi­e­tari, els efec­tius poli­ci­als i l’arqui­tecte tècnic muni­ci­pal han com­pro­vat que real­ment tota la zona afec­tada està deli­mi­tada i fer­mada amb una tanca metàl·lica d’enrei­xat d’una altura apro­xi­mada de dos metres que garan­teix la deli­mi­tació de l’espai ampliat de manera il·legal.

Es cul­mina així un procés admi­nis­tra­tiu i judi­cial llarg, ini­ciat l’octu­bre del 2018 i amb una pròrroga res­pecte al ter­mini ini­cial fixat per com­plir les obli­ga­ci­ons per­ti­nents.