dilluns, 6 de maig del 2019

El CRAM allibera 5 Tortugues careta (Caretta caretta) a Arenys de Mar 5/5/2019 Enric Badosa

Veure també...

Tubo i ulleres 6/5/2019 Enric Badosa

una de les 5 Tortugues careta (Caretta caretta) alliberades.
Fotos: Enric Badosa

Aquest diumenge el CRAM ha alliberat 5 Tortugues careta (Caretta caretta) a Arenys de Mar (Fotografies de l'Enric Badosa).

La que té l'aleta amputada va ser trobada a Arenys de Mar i ha estat gairebé 3 anys al CRAM, les altres 4 són del març, captures accidentals a altres punts del país amb arts de pesca.


-----------------------------------------------

La Fundació CRAM farà l’alliberament de la tortuga Niki
Ràdio Arenys 3/5/2019

La tortuga Niki serà alliberada dins el projecte 'Tornem a casa 2019' ( Foto: Fundació CRAM )

Es tracta de la tortuga que va rescatar el Club Nàutic el passat 2016. L’acte comptarà amb l’alliberament d’aquestes i altres tortugues amb activitats relacionades amb la conservació del Medi Marí a partir de les 10 del matí.

El Nàutic d’Arenys va rescatar el passat 2016 una tortuga que des del Club Nàutic la van anomenar ‘Synera’ però al CRAM es va rebatejar com a ‘Niki’. Des de l’octubre de fa tres anys es troba al Centre de Recuperació d’Animals Marins. Durant aquest temps, però, li van haver d’amputar una de les aletes per les ferides que li van suposar haver-se quedat atrapada en una xarxa. Per sort, ara ja està recuperada i, aquest diumenge, l’alliberaran juntament amb d’altres.

L’alliberament comptarà amb activitats de sensibilització a favor del fons marí oberts a tota la població.  A les 10 del matí començaran els tallers per a estampar bosses o per pintar màscares. A les 11 es farà un simulacre de rescat d’una tortuga marina i a les 12 serà el moment d’alliberar les tortugues. Laia Martín diu que aquest acte és una bona manera de visualitzar de manera directa l’impacte que suposa llençar residus al mar.

La cita és a partir de les 10 del matí a la platja del Cavaió.  Les persones interessades a assistir a l’acte i participar de la zona infantil hauran de demanar una polsera acreditativa, ja que les places són limitades a 300 infants.



Contents d’haver estat presents a l’alliberament de 5 tortugues recuperades per la Fundació ⁦⁩ i amb el suport de ⁦⁩ l’associació i ⁦