dijous, 30 de maig del 2019

Tala indiscriminada d'arbres del nou traçat sense esperar la resolució del jutjat a Lloret de Mar 29/5/2019 Aturem la C-32

Aturem la C-32 Hace 5 horas
Començada la tala indiscriminada d'arbres del nou traçat sense esperar la resolució del jutjat 🤔 perquè tanta pressa? 🔥perquè ara amb el risc d'incendi que hi ha? 🤬 Així us estimeu la terra?

Aturem la C-32 denuncia una tala d’arbres a Lloret per a una obra “suspesa”
El Punt Avui 30/5/2019

Els detractors recorden que el TSJC investiga si el segon projecte del govern ha de començar

Afirmen que les adjudicatàries ja treballen en el futur traçat

Una imatge de la tala d’arbres , ahir al migdia a Lloret de Mar. Aturem la C-32 critica els treballs. QUIM PUIG.

JORDI FERRER - LLORET DE MAR
La pla­ta­forma Atu­rem la C-32 va denun­ciar ahir que la Gene­ra­li­tat ha començat a tallar arbres a Llo­ret de Mar per exe­cu­tar l’allar­ga­ment de la C-32, “suspès al jut­jat”. Els opo­si­tors a la infra­es­truc­tura que con­nec­ta­ria Tor­dera amb Llo­ret per una via ràpida lamen­ten que la Gene­ra­li­tat tiri pel dret quan l’obra està pen­dent del que dic­ta­mini el Tri­bu­nal Supe­rior de Justícia de Cata­lu­nya (TSJC). Atu­rem la C-32 és una de les enti­tats inte­grada a SOS Costa Brava.

El 4 d’abril, en la pre­sen­tació de la can­di­da­tura de Junts per Llo­ret, encapçalada per Jaume Dul­sat, el con­se­ller de Ter­ri­tori i Sos­te­ni­bi­li­tat, Damià Cal­vet, va defen­sar que es faci el ramal. Ahir el depar­ta­ment no va donar detalls de les fei­nes que fa a Bla­nes, Tor­dera i Llo­ret. En aquest muni­cipi la tala s’ha inten­si­fi­cat des de fa uns dies. S’han tallat, entre altres, pins, rou­res i alzi­nes, diu Atu­rem la C-32.

A principis del mes passat, la Generalitat va informar que faria durant nou mesos treballs previs a l’obra, que consistien en aixecament topogràfic i prospeccions i, més endavant, en la desviació de serveis com ara l’aigua, la llum i la telefonia.

Joan Mora, un dels integrants d’Aturem la C-32, considera que les adjudicatàries no només adeqüen els serveis sinó que ja estan “fent pròpiament el futur traçat de l’autopista perquè treballen en el nucli viari”. La tala ha afectat sectors propers a la sortida de la C-32 a Fenals, a prop del golf de l’Àngel i de la riera de Passapera.

Mora no entén les presses de la Generalitat i d’Abertis, que ha de finançar l’obra, tenint en compte que el TSJC no s’ha definit sobre el recurs dels opositors al segon projecte –el primer va ser suspès cautelarment–. Recorda, a més, que la declaració d’impacte ambiental (DIA) del projecte exigia que el segon projecte –“molt similar al primer”, diu– inclogués un “nou estudi de mobilitat” i “un estudi dels amfibis i els rèptils. Això no s’ha fet”.

A votar amb un tronc

D’altra banda, diumenge, un dels integrants d’Aturem la C-32, Jordi Palaudelmàs, va anar a votar a Lloret amb un tronc d’un dels arbres afectats per la tala d’arbres. La policia local va aixecar acta del fet i se li va quedar el tronc.

LA DATA

04.04.19 Va ser el dia que Calvet va defensar que es fes el ramal. Ho va fer per vídeo en la presentació de Junts per Lloret.

LA XIFRA

9 mesos han de durar els treballs previs a l’execució del ramal, segons va informar a principis d’abril el departament.


Aturem la C-32 Hace 18 horas
Això està passant a , tala indiscriminada, tot i haver-hi recursos admesos a tràmit, tot i que encara hi ha terres per expropiar. Necessitem la vostra ajuda.

Aturem la C-32 Hace 6 horas
Llangardaix Ocel·lat (timon lepidus) . Ahir fugia del desbrossament del seu hàbitat. Content ?

Anna   29 may.
Inici d'un error preconcebut que es servirà en fascicles🍃

SOS Costa Brava   28 may.
això és un error històric. És una barbaritat. La Costa Brava mai necessitarà una autopista, l' mai necessitarà una autopista. El bosc mai necessitarà més depredadors. .