dilluns, 10 de juny del 2019

Serp verda (Malpolon monspessulanus) a Pineda de Mar 10/6/2019 Ràdio Pineda

Detinguda una serp verda (Malpolon monspessulanus) a Pineda de Mar Un cop identificada i posada a disposició judicial, ha estat alliberada amb càrrecs i amb la mesura cautelar de no apropar-se més a zones urbanitzades😏

Apareix una serp verda a Can Bel i la Policia se n'ha fet càrrec per alliberar-la al medi natural
Ràdio Pineda 10/6/2019


La Policia Local de Pineda s'ha fet càrrec avui de la captura d'una serp verda que ha aparegut a Can Bel. Es tracta d'una serp que ha aparegut al mig de la vorera i que ha espantat alguns veïns, que han alertat la Policia Local i els agents l'han caçat per a poder-la alliberar al medi natural.


Es tracta d'un serp verda (Malpolon monspessulanus) , l'espècie de serp més gran de Catalunya i d'Europa. És força ràpida, capaç de nedar i de trepar amb facilitat, si bé passa gran part del seu temps a terra o entre la vegetació. Si no pot fugir, bufa i proba de mossegar insistentment, intentant fuetejar amb la cua.

Tot i ser verinosa, degut a l'escassa toxicitat del verí i un sistema d'inoculació més pensat per matar presses que no pas per defensar-se, les seves mossegades no revesteixin perill pels humans. És una espècie oportunista que s'alimenta de tota mena de mamífers, aus i rèptils, en funció de la seva mida i a la vegada és caçada per mamífers i rapinyaires. Fonamentalment es mou buscant activament les seves preses amb l'ajut de la seva excel·lent visió.

A aquesta època és quan és més fàcil de veure-les ja que aprofita les primeres calors de finals de primavera i busquen parella també per primavera. Pot arribar a fer 2 metres de longitud però sovint no supera el metre i mig. És molt abundant i es pot adaptar fàcilment en ambients fortament humanitzats.

Foto de portada de la Policia Local.