dilluns, 17 de setembre del 2007

Còlit gris (Oenanthe oenanthe) al Pla de la Júlia (Tordera) 16/9/07


Còlit gris (Oenanthe oenanthe) en plomatge d'hivern.

Aquesta tarda al Pla de la Júlia s’ha pogut veure un còlit gris (Oenanthe oenanthe) amb plomatge d’hivern. Aquesta au es troba en pas migratori des dels seus llocs de cria cap al tròpic, i ha aparegut al mateix camp on a la primavera es va veure un altre exemplar en migració cap al nord.

Al mateix lloc una parella de cornelles (Corvus corone), un xoriguer comú (Falco tinnunculus), un grup de 7 perdius roges (Alcectoris rufa), 1 faisà femella (Phasianus colchicus), 3 puputs (Upupa epops),...

Puput (Upupa epops)

Molt a prop, a les basses de rentat d’àrids, hi havia 1 bernat pescaire (Ardea cinerea), 6 esplugabous (Bubulcus ibis), 3 agrons roig (Ardea purpurea), 6 xivites (Tringa achropus), 3 gambes roges vulgars (Tringa totanus), 1 territ variant (Calidris alpina), ànecs collverd (Anas platyrhynchos), polles d’aigua (Gallinula chloropus),... entre altres. Aquesta mena de basses d’origen industrial representen punts de descans i alimentació molt importants durant els passos migratoris quan els punts d’aigua naturals (riu i estanys) s’assequen per la sobreexplotació de l’aqüífer i abans que arribin les pluges de tardor, i per la seva abundància d’invertebrats i amfibis.

Xavi.