dijous, 10 de gener del 2008

Roca Grossa (Calella) 10/1/08

.
Al sud del municipi de Calella, quan acaba el continu de platja sorrenca entre Blanes i Calella, hi ha un conjunt de formacions rocoses a tocar de mar, amb algunes caletes sorrenques i un parell de torrents que hi desemboquen, i que s’estén fins al municipi de Sant Pol de Mar.

Entre el mar, i l’N-II i la via del tren, alguns penya-segats i roques banyades per l’onatge, i a mig camí entre tots dos municipis es troba la Roca Grossa.

Abundants forats, pinedes litorals i vegetació herbàcia a tot aquest tram del litoral.
.
.
Sota el Far de Calella, una vista de la platja de Calella cap al nord, la Roca Grossa al sud, i dels talls de l’N-II sota el Far...
.
.
Pel que fa a les aus marines, avui no gaire abundants... 8 corbs marins grossos (Phalacrocorax carbo) i 2 emplomallats (Phalacrocorax aristotelis) a les roques, al mar i a les cales uns 5 o 6 mascarells (Sula bassana), alguns gavians argentats (Larus michahellis) i poques gavines vulgars (Larus ridibundus).

Abundants les cotxes fumades (Phoenicurus ochruros) per tots els racons, i alguns pinsans comuns (Fringilla coelebs), caderneres (Carduelis carduelis), pardals comuns (Passer domesticus), mallerengues blaves (Parus caeruleus) i una carbonera (Parus major),... també molt abundants els coloms (Columba livia var. domestica) per tot arreu.

Corb marí gros (Phalacrocorax carbo) adalt i corb marí emplomallat (Phalacrocorax aristotelis) a sota... el primer té el bec i coll més gruixuts, i una taca clara-groguenca característica a la cara...
.
.
Gavina vulgar (Larus ridibundus)...
.
.
Alguns dels coloms domèstics, molt abundants...
.
.
Tot i que no observats avui, es pot veure merla blava (Monticola solitarius) entre altres.
.