dijous, 15 de maig del 2008

L’ESTUDI SOBRE LA FAUNA VERTEBRADA A TORDERA CONFIRMA LA PRESÈNCIA DE TURONS (Mustela putorius) QUE ES CREIA EXTINGIT AL MUNICIPI DE TORDERA

Ahir es va fer la presentació de l’Estudi de fauna vertebrada del terme municipal de Tordera a la biblioteca de Tordera, i a càrrec dels autors d’aquest estudi… en Joan Daranas i la Carol Egea.

Com a curiositat citen la presència de turons (Mustela putorius) que es creia extingit...

A http://www.radiotordera.cat/ (text de la notícia) …
.

L’ESTUDI SOBRE LA FAUNA VERTEBRADA A TORDERA CONFIRMA LA PRESÈNCIA DE TURÓ COMÚ QUE ES CREIA EXTINGIT AL NOSTRE MUNICIPI.

El turó comú o turó europeu, un dels carnívors menys coneguts i més amenaçats de la Península Ibèrica, que es creia extingit a Tordera, s’ha trobat en dos punts del municipi. Aquesta és una de les principals conclusions de l’estudi sobre la fauna vertebrada elaborat per l’empresa LETES. Un dels principals actius naturals de Tordera i que repercuteix amb la fauna és la barreja de forma harmònica de l’habitat forestal amb l’habitat fluvial. En aquest sentit, es destaca la singularitat de Tordera amb l’aparició de zones humides enmig de boscos mediterranis. L’estudi sobre la riquesa natural de Tordera ha estat dirigit per Joan Daranas el qual va destacar el fet que s’hagin actualitzat les dades sobre la fauna a Tordera.

Els autors de l’estudi destaquen la forta presència a Tordera del cabirol, així com la presència d’uns 70 exemplars d’aus que nidifiquen al terme municipal. En aquest sentit, el treball destaca el paper del Riu Tordera en vertebrar la vida d’amfibis i mamífers. El regidor de medi ambient, Carles Aulet va explicar que s’ha de seguir treballant per conservar la biodiversitat de Tordera que reflexa l’estudi presentat ahir.

Els animals més comuns a la zona de Tordera són la salamandra, la serp blanca, el conill, la guineu, la sargantana, senglars, Picot, mussols, entre molts altres especies d’amfibis i mamífers. La presentació de l’estudi va anar acompanyat d’una exposició de fotografies que es podran visitar a la biblioteca fins al proper 12 de juny.