diumenge, 11 de maig del 2008

Nota de premsa... Els càmpings de Malgrat denuncien l’extracció de sorres davant de la línia de costa malgratenca

Els càmpings de Malgrat denuncien l’extracció de sorres davant de la línia de costa malgratenca
.
Com ja va passar el mes de novembre, els càmpings de Malgrat s’han oposat a l’extracció de sorres de la zona del Delta de la Tordera que afecta directament a la platja dels Càmpings de Malgrat de Mar per garantir la preservació de la platja de S’Abanell de Blanes. Tot i els escrits presentats a les diferents administracions implicades (ajuntament, Direcció General de Costes de la Generalitat, departament de Medi Ambient i Ministeri de Medi Ambient) no han rebut cap tipus de resposta.

L’extracció de sorres que en el seu moment va significar llençar al mar 1,8 milions d’euros, va ocasionar greus desperfectes a la línia de platja dels càmpings de Malgrat, provocant la destrucció total de la platja en diferents punts, la necessitat de construïr esculleres d’emergència per evitar l’entrada del mar dins dels càmpings i la destrossa de diferents caravanes i equipaments d’un dels càmpings ubicats a primera línia de mar. La llevantada dels dies 9 i 10 de maig ha provocat, a la vegada, danys i entrada del mar dins de les propietats situades a la zona del delta.

Els càmpings de Malgrat estan preocupats per aquesta nova extracció i els efectes negatius que pot tenir per la línia de costa malgratenca així com la manca de suport que estan rebent per part de totes les administracions implicades. Consideren que existeix un greuge comparatiu amb el tracte que s’està donant a Blanes ja que la problemàtica afecta a la platja dels dos municipis.

En cap cas l’actuació dels càmpings de Malgrat ha estat demanar una draga que reomplís la platja de Malgrat ja que consideren que la inestabilitat del delta de La Tordera ha d’anar acompanyada d’actuacions a llarg termini que garanteixin la preservació ambiental del delta. Per això consideren que les actuacions puntuals que s’estan duent a terme, com ja es va fer en els anys vuitanta i en el 1993 ,han demostrat l’impacte negatiu que a llarg termini afecta a la línia de costa i els danys que ocasiona a la zona del delta.

Els càmpings de Malgrat estudien emprendre accions legals contra el Ministeri per els efectes que l’extracció de sorres està tenint sobre la seva activitat; i els greuges que pot ocasionar en un futur. De la mateixa manera, es qüestionen com es pot donar llum verda a una segona actuació d’extracció quan l’informe ambiental de la primera draga ja considerava que l’actuació que es feia en aquells moments era d’emergència i amb caràcter temporal. Entre les dues dragues s’hauran extret 205.000 metres cúbics de sorres en menys de 6 mesos del mateix lloc de costa.
.
Càmping La Conca Càmping Del Mar
Càmping El Pla Càmping Blaumar
Càmping Marisol Càmping Celmar
Càmping Els Pins Càmping Les Nacions
Càmping La Tordera

Telèfon de contacte: Marc Monguilod (686296564)
.
Efectes dels temporals d’aquest temporada 2007-2008 i comparació amb l’estat de la platja el 2006
.