dimecres, 18 de juny del 2008

Algunes notícies més per llegir 12-18/6/08...

.
Comecen les obres de condicionament del passeig a l'alçada dels càmpings
Diari de Girona 18/6/08

Es construirà un mur de contenció i una escullera per suportar els temporals marítims

El Departament de Política Territorial i Obres Públiques (DPTOP) ha començat les obres de condicionament del passeig de s'Abanell de Blanes a l'alçada dels càmpings del barri Els Pins. Aquesta actuació d'emergècia arriba doncs prop d'un mes després que l'Ajuntament de Blanes es trobés amb els responsables del DPTOP a Barcelona per tal de donar una solució definitiva a aquesta zona del passeig que s'ha vist afectada pels temporals marítims d'aquest hivern i que ja fa anys que hotelers i consistori reclamaven que s'hi actués. La Generalitat, propietària d'aquesta part del passeig de s'Abanell ha començat aquesta actuació d'emergència en 60 metres del passeig i es preveu tenir-la acabada a principis de juliol. Les màquines van començar-hi a treballar fa dos dies desballestant el que queda de passeig per tal de poder-hi contruir un mur de contenció mitjançant l'excavació d'uns 3,60 metres de profunditat. Aquest mur estarà format per un llit de pedres i formigó, que permetrà ?a?guantar aquests 60 metres de passeig en cas de temporal. A més, es farà una escullera de pedres per tal de protegir-lo.
Aquestes dues actuacions redueixen el pas del passeig però han de permetre una major seguretat, en concret, quedarà un pas d'uns dos metres per a vianants, segons han informat fonts del DPTOP. Un cop s'hagi enllestit, també es redistribuirà la sorra que hi ha a la platja, però de moment no està previst portar-n'hi més. Tota l'actuació compta amb un pressupost de 123.800 euros.
De tota manera, des de la Generalitat recorden que aquesta és una actuació d'emergència i que en un futur s'ha de trobar una solució definitiva a la situació del Passeig.
El regidor de Platges de Blanes, Celestino Lillo (PP) es mostrava satisfet de la rapidesa amb què ha actuat la Generalitat i espera que a partir del setembre, quan es ?reuneixi amb la Generalitat, es perfili el futur projecte del nou passeig de s'Abanell, que haurà de comptar amb un consens entre la Direcció General de Costes, la Generalitat i l'Ajuntament blanenc.


Comencen a arreglar el tram que faltava de la platja de s'Abanell
El Punt 18.06.2008 T.B.

La Generalitat ha començat les obres per arreglar el tram final del passeig i la platja de s'Abanell de Blanes que quedava pendent després que el govern espanyol ja hagués arreglat la resta de platja malmesa pels temporals. Es tracta del tram que hi ha davant dels càmpings i que el sector turístic havia reclamat reiteradament que estigués a punt de cara a la temporada turística. Els treballs, que van començar dilluns i està previst que durin uns quinze dies, tenen un pressupost de 123.600 euros. El projecte preveu construir 50 metres de mur, fer una petita escullera i també arreglar el passeig en una zona que fins ara es considerava molt perillosa. El regidor de Medi Ambient, Celestino Lillo, va explicar ahir que l'objectiu és protegir el passeig perquè no es trenqui més en aquella zona, com va passar aquest hivern passat. Els temporals de llevant van fer desaparèixer gran part de la platja de s'Abanell i també van malmetre molt el passeig. El govern estatal va fer una aportació de 160.000 metres cúbics de sorra i va arreglar el passeig i ara només faltava solucionar el tram que correspon a la Generalitat.



Medi Ambient compta amb la presència de Lloret al consell rector del PNIN de Blanes
Diari de Girona 12/6/08

L'Obreria de Santa Cristina diu que no hi vol ser i que si els obliguen ho encallaran

E.Padilla, Blanes/Lloret.
El Departament de Medi Ambient compta amb la presència de l'Ajuntament de Lloret i dels propietaris del paratge de Santa Cristina -l'Obreria de Santa Cristina- per prendre part al consell rector del Paratge Natural d'Interès Nacional (PNIN) Pinya de Rosa. Tot i el conflicte que hi ha entre aquesta entitat i el departament -Santa Cristina ha impugnat la delimitació feta pel Pla d'Espais d'Interès Natural (PEIN) perquè els inclou dins el paratge protegit i ells no hi volen estar perquè consideren que perdran autonomia sobre la seva finca-, "la proposta serà que hi siguin", va explicar el delegat de Medi Ambient a Girona, Emili Santos.
L'Obreria, però, no vol prendre-hi part perquè considera que no li toca. "El consell rector serà el PNIN, que és allò que estableix la Llei de 2003, i ho celebrem, perquè a Pinya de Rosa hi ha una amenaça i a Santa Cristina, no. És a partir de la delimitació que afectarà el PEIN que ens inclouen a nosaltres. I si ens inclouen, hi estarem en contra i ho encallarem. No hi volem ser, l'àmbit de Lloret no hi ha de ser", va sentenciar l'obrer major de Santa Cristina, Salvador Palaudelmàs.
El consell rector és una figura que preveu la Llei 25/2003, que inclou el paratge de Blanes Pinya de Rosa sota la protecció del PEIN. El departament, que s'ha compromès a articular aquest ens de manera immediata ??-després de 5 anys d'endarreriment-, enviarà propostes a tots els implicats -la llei preveu que hi prenguin part "representants del municipi de Blanes, del Consell Comarcal de la Selva, dels propietaris afectats, d'entitats de protecció de la natura de la zona i d'experts coneixedors de la problemàtica de la zona". Encara no s'ha enviat cap proposta a Santa Cristina. "No té massa sentit que diguin que no a una proposta que encara no coneixen", va reflexionar Santos, que va dir que, en tot cas, poden "no aceptar-la".
L'Obreria de Santa Cristina, l'Ajuntament de Lloret i particulars han inteposat contenciosos en contra de la inclusió de la finca lloretenca al PEIN de Pinya de Rosa, en considerar que la resolució de la Generalitat que delimita l'espai PEIN es contravé amb la llei que defineix l'extensió del PNIN, que parla en tot moment de Blanes i en cap lloc de Lloret. L'Obreria ha proposat a Medi Ambient que facin dos PEIN continus si cal, perquè no volen, precisament, quedar diluïts en un consell rector amb majoria blanenca. Medi Ambient està estudiant l'afer, però es nega a fer dos PEIN.
.
Lloret vol un espigó submarí perquè la platja no es descompensi
Diari de Girona 12/6/08

La sorra va d'un cantó a un altre segons els temporals i Costes ha promès un projecte per evitar-ho

DdeG, Lloret de Mar.
Al Departament de Costes se li acumula la feina a la Selva litoral. Si des de fa mesos se sap que està ultimant un projecte per acabar definitivament amb la falta de sorra que pateix la platja de S'Abanell de Blanes, ara l'Ajuntament de Lloret ha afirmat que Costes també està fent un projecte perLloret, que pateix el mateix problema, però amb menor intensitat. El projecte de Lloret passaria per fer un espigó o mur submarí a la zona del castell per evitar que la sorra de la platja gran vagi d'una punta a l'altra segons els temporals, segons va informar ahir Cadena Ser.
A Lloret, com a Blanes, pràcticament cada any hi ha moviments de sorra provocats per les llevantades però, a diferència de Blanes, on la sorra desapareix sota l'aigua, a Lloret la sorra va d'un costat a l'altre de la platja, deixant zones amb molt poca sorra i zones amb grans quantitats acumulades. Per solucionar-ho, Costes també ha promès a Lloret un projecte per estabilitzar la platja, que estarà fet abans de sis mesos.
El regidor de Platges, Santiago Ontañón (PP), explica que s'haurà d'actuar a la zona de llevant, ja que són aquests temporals els que fan marxar la sorra i l'acumulen a la part sud de la platja, cosa que fa a més que la riera quedi taponada. En el seu moment, Blanes també va reclamar la construcció d'un mur submarí, però Costes no ho va contemplar. Si ara es contempla per Lloret és perquè la profunditat de mar i la situació geològica és diferent que a Blanes, on hi té molt de pes la desembocadura del delta de la Tordera.
.
Detecten molts animals abandonats a les urbanitzacions i ara faran un cens
Diari de Girona 14/6/08

DdeG, Maçanet de la Selva.
L'Ajuntament de Maçanet de la Selva posa en marxa una campanya a partir de dilluns perquè els propietaris de gossos i gats els censin i els identifiquin amb el xip, tal com diu la llei. La mesura es proposa posar fi a l'alt nombre d'animals abandonats al municipi, en especial a les urbanitzacions -se'n van trobar 63 l'any passat: Maçanet té un dels índex d'abandonament de gossos més alt de la comarca i el ritme no para de créixer. Només aquest any, la guàrdia municipal ja ha trobat 24 gossos sense identificar, 10 dels quals eren de races potencialment perilloses. Fins al 27 de juny, els propietaris de gats i gossos els han de posar el xip i registrar-los a l'oficina d'atenció al ciutadà. Aquests dies també es tramitarà gratis la llicència de tinença de gossos de races potencialment perilloses.

.

Maresme. Els alcaldes d'ICV, en contra de fer carrils al costat de la C-32
18.06.2008 EL PUNT

Els tres alcaldes ecosocialistes del Maresme –Llorenç Artigas (Vilassar de Dalt), Carles Móra (Arenys de Munt) i Emili Muñoz (Tiana)– han signat un manifest conjunt per expressar la seva opinió respecte a l'N-II i les alternatives proposades. Els tres alcaldes deixen molt clar que s'oposen «al traçat de dues vies de dos carrils paral·leles a l'actual C-32». Per als alcaldes d'ICV-EUiA és «absurd parlar de la necessitat de construir carrils addicionals a una autopista que va força buida» i aposten per «la gratuïtat de l'autopista», a més de la implantació d'un carril VAO (per al transport públic). Finalment, els ecosocialistes també es mostren partidaris de «la possibilitat d'un peatge troncal Barcelona-Tordera per a la gent que no sigui de la comarca com a mesura dissuasiva de la C-32».