diumenge, 22 de juny del 2008

Colònia d’abellarols (Merops apiaster) propera a Hostalric, afectada per activitats industrials i que en un futur desapareixerà. Antonio Sáez.

COM ARRIBAR: Passat Hostalric per la c-35 direcció Sant Celoni. Un cop passat el pont de la riera d’Arbúcies s’ha de girar a la dreta i continuar per un tram paral·lel al riu, fins trobar una pedrera productiva. S’ha de continuar pel camí. Un cop passada la pedrera s’ha de continuar recte i agafar el primer trencant a la dreta, continuar i passar per sota la via de l’AVE. Passada la via ja som al punt d’interès.

QUE VEIEM: Veiem una gran depressió al terreny. Aquesta esta envoltada per un camí. En aquesta depressió s’hi feien l’any passat activitats amb maquinaria per desfer pedra. Aquesta activitat ha acabat. Abans de primavera hi havia tres talussos a la zona central de la depressió, amb nius de l’any passat, però el talús central s’està desfent amb maquinaria i dipositant la terra a la depressió donat que en aquest talús central no hi ha nius d’aquest any. Tant als talussos que queden com als talussos que forma la depressió hi ha en l’actualitat activitat de cria dels abellarols tot i l’estrès que provoca el continu moviment de terres i camions. Al costat d’aquesta depressió hi ha un gran camp on s’està realitzant una instal·lació de plaques solars. Segons els treballadors aquest camp solar i el terreny de la depressió son del mateix propietari i també informen que al setembre ,un cop els abellarols marxin, els dos talussos que queden seran desfets i s’aplanarà la zona per fer una instal·lació solar a tocar de l’altra.

QUE ES POT FER: Si l’administració te interès en el manteniment d’aquesta colònia sense interferir cap activitat industrial legal, es pot sol·licitar al propietari que conservi els dos talussos que queden ,un o dos anys i comprovar si l’any que ve ,o l’altre, els ocells tornen. Si no tornessin no caldria conservar-los mes. També es pot instar al propietari a mantenir els talussos que envolten la depressió, ja sigui netejant.....Si el propietari no esta interessat es podria demanar que la terra sobrant (de la depressió o de les obres de l’AVE) fos deixada en camps propers però mes aïllats per tal de formar nous talussos (amb permís del propietari del nou camp) .Una altra opció seria arreglar uns camps propers a la depressió i propers al riu netejant els talussos d’aquest camp (que no te cap activitat agrícola).

Antonio Sáez

1 comentari:

Anònim ha dit...

Hola Toni , son en Jordi Novell,i estic de cord amb tu totalment, a veure si ens veie'm aviat i parle'm una estona