dimecres, 16 de juliol del 2008

Tortuga de rierol (Mauremys leprosa) al veïnat de Vallplana (Palafolls) 16/7/08

Tortuga de rierol (Mauremys leprosa)
.
El passat dilluns 14/7/08, un gos de caça propietat d’un company de feina es va presentar a casa seva (al veïnat de Vallplana, Palafolls) amb una tortuga de rierol (Mauremys leprosa).

Es tracta d’una femella adulta, de 1024gr de pes i 20.8cm de closca, i amb abundants ferides a la closca produïdes pel gos…
.


Comenta la presència de tortugues a la riera temporal que passa per casa seva (parcel·la adquirida i transformada no fa gaire per la família) però no la presència de cap massa d’aigua, tot comentant que ells ja van adquirir els terreny força degradats per l'anterior propietari i que segurament va fer desaparèixer una petita zona humida on ara hi ha una horta i alguns animals domèstics i de granja.

Un cop curades les ferides i marcada amb el Nº82, ha estat alliberada…



Si mai trobeu una tortuga al camp… MAI L’HEU D’AGAFAR, … ÉS UN ANIMAL SILVESTRE I NO UNA MASCOTA, … I SI ÉS ALLÀ ON LA TROBEU ÉS PERQUÈ HI VIU, NO PERQUÈ S’HAGI PERDUT.

Tot i que es tracta d’animals aquàtics (viuen a masses d’aigua com rius, rieres, estanys, basses,…), poden desplaçar-se per terreny sec d’un espai humit a altre, per posar els ous, o per refugiar-se en cas d’assecar-se el seu espai habitual.