dijous, 11 de setembre del 2008

El mosquit tigre (Aedes albopictus) ja ha arribat a Tordera...


La Generalitat detecta la presència del mosquit tigre a Tordera
Ajuntament de Tordera 10/9/08

El mosquit tigre s'ha detectat al sector de Mas Mora. Fa uns dies, la mateixa espècie va aparèixer a poblacions costaneres properes a Tordera. Des d'aquest espai es poden consultar alguns consells pràctics per evitar la seva proliferació.

Tècnics de la Generalitat de Catalunya han informat sobre la presència del mosquit tigre a Tordera. La Regidoria de Medi Ambient va detectar fa uns dies la presència d'una espècie sospitosa al sector del Mas Móra i després de l'anàlisi realitzada pels tècnics de la Generalitat s'ha confirmat que l'insecte pertany a la varietat de mosquit tigre. Tot i la presència d'aquest insecte al municipi, el Centre d'Assistència Primària no ha atès cap pacient amb picades i, en aquest sentit i per prevenció, des de la Regidoria de Medi Ambient s'informa sobre alguns consells pràctics a seguir:

* La picada del mosquit tigre no es pot diferenciar de qualsevol altre insecte i la seva reacció depèn molt de les defenses de cada organisme, en general és dolorosa i a Catalunya no actua com a portador de cap malaltia.

* El mosquit tigre pica durant el dia, a diferència dels autòctons que piquen al vespre.

* Per tal d´evitar la proliferació d´aquest mosquit cal evitar les basses petites i l´acumulació d´aigües estancades on poden posar els ous. Per tant , s´aconsella buidar les aigües estancades dels plats dels testos, dels safareigs i de qualsevol recipient que estigui a l´aire lliure, dos cops per setmana.

* Els mosquits no s´allunyen més de 300-400 metres del lloc de la posta dels ous.

El mosquit tigre és originari del Sud-est asiàtic i es va detectar a Catalunya per primera vegada a l´estiu del 2004 . Degut a la primavera tant plujosa que hem tingut i l´estiu tant irregular que portem, la proliferació de la majoria d´espècies de mosquit, no només el mosquit tigre, ha augmentat molt i així també les picades d'aquests insectes.Fa uns dies, els mateixos tècnics de la Generalitat van alertar de la presència de mosquit tigre a poblacions costaneres properes a Tordera i també a diferents poblacions del Maresme.

Més informació sobre el mosquit tigre. Generalitat de Catalunya



LA GENERALITAT DE CATALUNYA DETECTA LA PRESÈNCIA DEL MOSQUIT TIGRE A TORDERA. EN CONCRET L’EXEMPLAR S’HA VIST A L’URBANITZACIÓ EL MAS MORA.
Ràdio Tordera 10/9/08

Tècnics de la Generalitat de Catalunya han informat sobre la presència del mosquit tigre a Tordera. La Regidoria de Medi Ambient va detectar fa uns dies la presència d’una espècie sospitosa al sector del Mas Móra i després de l’anàlisi realitzada pels tècnics de la Generalitat s’ha confirmat que l’insecte pertany a la varietat de mosquit tigre.

Tot i la presència d’aquest insecte al municipi, el Centre d’Assistència Primària no ha atès cap pacient amb picades. El regidor de medi ambient Carles Aulet explica quina serà l’actuació municipal en aquest afer.

En aquest sentit i per prevenció, des de la Regidoria de Medi Ambient s’informa sobre alguns consells pràctics a seguir:

La picada del mosquit tigre no es pot diferenciar de qualsevol altre insecte i la seva reacció depèn molt de les defenses de cada organisme, en general és dolorosa i a Catalunya no actua com a portador de cap malaltia.

* El mosquit tigre pica durant el dia, a diferència dels autòctons que piquen al vespre.

* Per tal d’evitar la proliferació d’aquest mosquit cal evitar les basses petites i l’acumulació d’aigües estancades on poden posar els ous. Per tant , s’aconsella buidar les aigües estancades dels plats dels testos, dels safareigs i de qualsevol recipient que estigui a l’aire lliure, dos cops per setmana.

* Els mosquits no s’allunyen més de 300-400 metres del lloc de la posta dels ous.

El regidor de medi ambient, Carles Aulet amplia les recomanacions.

Fa uns dies, els mateixos tècnics de la Generalitat van alertar de la presència de mosquit tigre a poblacions costaneres properes a Tordera i també a diferents poblacions del Maresme.

D’altra banda segons publica el portal Malgrat Confidencial un veí de Tordera el barri de Fibracolor hauria estat víctima del mosquit tigre. A més segons aquest portal, li ha estat possible fotografiar i capturar 4 exemplars d’aquest insecte que manté retinguts en un pot de vidre.
.

ja és aquí!
Malgrat confidencial 10/9/08

arran de la informació que publicàvem dilluns passat, el veí de la població veïna de Tordera Carles Martínez (bloc), s'ha posat en contacte amb aquest mitjà per explicar-nos que ha estat testimoni i víctima del temut mosquit tigre. Martínez, que té la seva residència habitual al barri de la Fibracolor, ha rebut diverses picades a les cames -tal i com mostren les imatges- i, a més, li ha estat possible fotografiar i capturar quatre exemplars d'aquest insecte, que manté retinguts en un pot de vidre.Carles Martínez també denuncia que va informar dels fets al Departament de Medi Ambient de la Generalitat i de l'Ajuntament de Tordera, en ambdós casos ha rebut el silenci administratiu com a resposta.