dijous, 11 de desembre del 2008

Algunes notícies més per llegir 11/12/08...

AQUEST MATÍ S’HA PROCEDIT A L’ENDERROC D’UNA CONSTRUCCIÓ IL·LEGAL A CAN CAMPS DE TORDERA.
Ràdio Tordera 11/12/08

Aquest matí s’ha procedit a l’enderroc d’una construcció il·legal a Can Camps de Tordera i dins l’àmbit de protecció del Parc del Montnegre i el Corredor. L’enderroc és el resultat d’un llarg procés de reiterades denúncies per part del parc i de l’aplicació de les mesures de disciplina urbanística adoptades per l’ajuntament de Tordera, que és l’administració competent. Els treballs, han començat a les 10.00 h del matí, amb la col·laboració tècnica i econòmica de la Diputació de Barcelona. Les tasques han consistit en l’enderroc d’una edificació d’obra nova aixecada sense cap mena de llicència en un sector de sòl no urbanitzable del municipi de Tordera on no està permès edificar i que es troba dins l’àmbit del Parc del Montnegre i el Corredor. La construcció, inacabada i que mai ha arribat a estar habitada, ha estat objecte de demolició total, així com la piscina i els murs i tancaments perimetrals de la parcel·la. El director del parc natural Montnegre i Corredor, Antoni Bombi ha explicat quin procés s’ha seguit, fins arribar la demolició de l’habitatge.

L’actuació duta a terme és fruit de la col·laboració entre els serveis tècnics del departament d’urbanisme de l’Ajuntament de Tordera i l’Oficina Tècnica de Parcs Naturals de la Diputació de Barcelona. Antoni Bombi, recordava que la zona on s’ha efectuat la demolició, està del tot prohibit l’edificació nova.

Des de fa un parell d’anys funciona un equip de treball format per tècnics de les dues administracions que té com a principals objectius millorar l’eficiència en la detecció, seguiment i denúncia d’obres no autoritzades i avançar en la resolució de les situacions urbanístiques irregulars que es produeixen en assentaments il·legals situats dins el parc.
.
…………………………………………………………..

CiU arrenca la promesa del govern català d'impulsar un únic passeig marítim al Maresme
El Punt 11/12/08

El conseller de Política Territorial i Obres Públiques, Joaquim Nadal (PSC), es va comprometre ahir a «impulsar fórmules per la continuïtat de la comunicació a la costa del Maresme, tant per a vianants com per a ciclistes», segons informa el diputat de CiU Benet Maimí. Maimí, també regidor d'Arenys de Mar i defensor de la proposta al Parlament, es va felicitar ahir que aquesta s'inclogui dins les negociacions entre Generalitat i Estat en la comissió bipartida que s'ha de celebrar abans no acabi l'any.

El diputat assenyala que l'actuació de connectar sense interrupcions la costa entre Barcelona i Malgrat de Mar es coordinarà amb la direcció general d'Arquitectura i Paisatge, «que té atribuïdes les funcions relatives a l'aprovació i l'execució de camins de ronda fora del domini públic marítim i terrestre». Per Benet Maimí, la satisfacció augmenta davant el suport de tots els partits de la cambra catalana i, en especial, «perquè es tracta d'una demanda lògica sorgida directament de la ciutadania».

«Espero que el conseller Nadal no oblidi els compromisos adquirits i que ben aviat es comencin a notar canvis en el litoral maresmenc», manté.