dissabte, 13 de desembre del 2008

Més sobre la fiscalia i Tordera 13/12/08...

Puntualitzacions de l'AP Terra Brava
El Punt 13.12.2008 ANTONIO DÍAZ, PRESIDENT DE L'ASSOCIACIÓ DE PROPIETARIS TERRA BRAVA. TORDERA (MARESME)

Amb relació a les declaracions de l'alcalde de Tordera, Joan Carles Garcia Cañizares, publicades a El Punt del Maresme el dia 5 de desembre, l'associació Propietaris Terra Brava vol manifestar i puntualitzar el següent:

Les inversions de l'Ajuntament de Tordera en les urbanitzacions per pal·liar l'impacte ambiental dels abocaments domèstics (aigües fecals) han estat nul·les.

En el cas de Terra Brava, a més, l'Ajuntament va renunciar a la subvenció que la Generalitat havia atorgat als voltants del l'any 2003 per l'import de 364.600 euros, per la construcció d'una depuradora, al·legant que amb la posada en marxa de la nova depuradora el problema quedaria resolt.

L'ACA va confirmar per escrit a la nostra associació que l'Ajuntament de Tordera mai va mostrar cap interès ni va demanar cap tipus d'acció per pal·liar aquesta situació, derivada del fet que el manteniment de l'antic diposit col·lector ha estat pràcticament inexistent al llarg dels últims 15 anys, encara que als veïns se'ls obligava a pagar les quotes a l'ECU, els impostos inclosos en el rebut de l'aigua, multes que s'imposaren al promotor per contaminar, i des que Aqualia es va fer càrrec del subministrament de l'aigua, una quota addicional per millora de les instal·lacions.

La deixadesa va arribar a l'extrem que les aigües fecals s'abocaven en forma de cascada directament al terra del bosc i a les rieres.

Aquesta situació ha empitjorat en el moment en què amb motiu del projecte d'obres d'urbanització en lloc del filtre verd que s'indicava en el document que l'Ajuntament va entregar als veïns s'ha posat una mena de caixa a la qual s'ha connectat un tub un pèl més llarg que llença les aigües 25 metres més avall a l'altra riera. Encara que l'alcalde en reunió amb els veïns va reconèixer que la partida corresponent a aquest concepte no l'havien de carregar a les quotes, en cap moment va manifestar que aquest treball no es faria, perquè òbviament calia fer alguna cosa per evitar seguir contaminant. Sembla, però, que ni l'Ajuntament, ni el promotor (Terra Brava, SA), ni l'empresa d'aigües Aqualia estan disposats a contribuir per minimitzar els riscos que suposen aquests abocaments. Així i tot en l'últim calcul de quotes ens inclouen un import de més de 74.000 euros per aquest concepte. Per a més inri, en els contractes antics que tenen alguns dels veïns hi diu que tota la xarxa de desguàs i d'aigua és a càrrec del promotor.

Pel que fa a la nostra urbanització i pel que sabem de les altres urbanitzacions del municipi de Tordera, podem afirmar que les declaracions de l'alcalde de Tordera són lluny de la veritat.
.........................................................................
,
Trobareu notícies publicades anteriors aquí...

Més sobre la fiscalia i Tordera 9/12/08...

La fiscalia de Medi Ambient acusa l’alcalde de Tordera de delicte ecològic
cafèambllet.com 5/12/08

Més sobre la fiscalia i Tordera 5/12/08…

Notícia 1/12/08... El FISCAL DELEGAT DE MEDI AMBIENT ACUSA L’ALCALDE DE TORDERA JOAN CARLES GARCIA I EL REGIDOR CARLES AULET D’UN DELICTE ECOLÒGIC.