diumenge, 21 de desembre del 2008

Dues notícies per llegir 18 i 20/12/08...

La CUP de Pineda s'oposa a totes les Àrees Residencials Estratègiques
Diari Maresme 20/12/08

La Candidatura d'Unitat Popular (CUP) de Pineda de Mar s'oposa a totes les Àrees Residencials Estratègiques (ARE) impulsades per la Generalitat, tant les que afecten a Pineda com a la resta del Maresme i de Catalunya.

Comunicat

En un comunicat, els membres pinedencs de la CUP descarten fer cap al·legació a les ARE i demanen la seva derogació doncs asseguren que aquestes representen "una agressió urbanística extrema" i "un daltabaix social innecessari". També la CUP afirma que aquests plans "impedeixen els processos de participació ciutadana", consideren que alguns preceptes podrien ser inconstitucionals i que la seva aplicació vulnera l'autonomia municipal.

Impugnació

Per aquests motius, segons informen en el seu comunicat, la CUP ha decidit impugnar tot el pla director urbanístic del Maresme, que inclou els ARE d'Argentona, Tordera, Malgrat i Pineda de Mar, per impedir-ne la seva


Esquerra demana la màxima participació ciutadana a l’auditoria ecològica del municipi.
Ràdio Palafolls 18/12/08

La passada setmana RP avançava que el nostre municipi havia iniciat els passos per dotar-se de la seva Agenda 21 Local.

La primera actuació és fer una auditoria ambiental per poder fer la diagnosi de la situació actual de PLF en aquesta matèria. Una auditoria en la que Esquerra espera que tots els ciutadans del municipi puguin dir-hi la seva i que sigui participativa. El regidor portaveu de la formació, Jordi Pedemonte, té dubtes que es tingui en compte la participació ciutadana en aquests procés.

Els republicans demanen que els polítics posin èmfasi en facilitar la recollida de dades i també a posar en practica les conclusions i mesures correctores que recomanarà l’Agenda 21, i que no sigui un document que es quedi sobre la taula.

Sinó es posa en practica les mesures correctores, Esquerra avisa que només s’aconseguirà incrementar la desconfiança cap a les accions de govern.

La formació palafollenca ha celebrat la decisió d’engegar aquesta proposta, ja que considera que és una de les actuacions amb major potencial per definir les estratègies de futur en el marc de la sostenibilitat. Esquerra també recorda que PLF és dels pocs municipis de la demarcació de BCN que encara no tenen la seva Agenda 21 Local.