dissabte, 27 de desembre del 2008

VIDEODENÚNCIA 26/12/08... MASSA GOSSOS A LA LLACUNA DEL LIFE DE TORDERA, Part II...

Trobat al YouTube aquesta nit...

Mia i Peich 2
YouTube 26/12/08
Mia y Peich con su amigo Drac en la Illa del Riu Tordera.

mia i peich en el rio tordera
YouTube 27/11/08
como no dos goldens ven agua i se tiran de cabeza jajajaja

La setmana passada comentava amb en David que, a diferència de l’hivern passat, aquest no vèiem res a la llacuna del Life de l’illa del riu Tordera... ni ànecs, ni polles, ni becadells, ni martinets blancs,... res.

Ja a la primavera i a l’estiu d’enguany es va denunciar que la presència excessiva de gossos a aquest espai era totalment incompatible amb la fauna de l’entorn o altres usos més adients pel seu caràcter d’espai natural protegit, i com els propietaris feien servir aquesta zona humida (PEIN i XN2000) per fer DE TOT amb les seves mascotes...

VIDEODENÚNCIA 2/8/08... MASSA GOSSOS A LA LLACUNA DEL LIFE DE TORDERA...

De fet no hi ha cap zona humida que es quedi al marge...

Fotografies a la desembocadura del riu Tordera d’en F. Xavier Macià Valverde...
.

FOTODENÚNCIA 18/7/08... UN DIA QUALSEVOL A LA DESEMBOCADURA DEL TORDERA. David Caballé

FOTODENÚNCIA 26/4/08... En tot terreny pel riu Tordera (Fogars de la Selva)

... i un llarg, massa llarg etc,...

Actualment hi ha una idea estesa entre la població, i pitjor encara, entre les administracions locals de tota la conca, que TOTES LES ZONES HUMIDES DEL TORDERA són “Parcs urbans” degut a la seva proximitat als nuclis urbans. De fet es parla de les zones “protegides” com a “espais verds”, i en el millor dels casos es gestionen com a “parcs urbans ajardinats”...

FOTODENÚNCIA 7/6/08... brillant idea dels serveis de mantenimet de l'ajuntament de Tordera

... es parla NOMÉS del seu “ús social” i s’ignora TOTALMENT la gestió dels valors naturals objecte de protecció, i darrerament es fa servir “la recuperació fluvial” per fer parcs urbans sense cap gestió ambiental posterior sobre espais naturals (el riu).

La fauna silvestre (no les mascotes) necessiten espais naturals protegits I CORRECTAMENT GESTIONATS com a tals, i les mascotes, parcs públics i caca-cans.

Radicalment incompatibles, i realment abundants arreu i a totes les èpoques de l’any, actualment la presència de gossos a les zones humides i riu Tordera són la principal causa de pèrdua d’espècies d’aus aquàtiques reproductores, d’aus hivernants, causa important de baixes d’espècies protegides (les tortugues de rierol són un bon exemple), i una de les que impedeixen altres usos més respectuosos a aquests espais.