divendres, 5 de desembre del 2008

Més sobre la fiscalia i Tordera 5/12/08…

La fiscalia denuncia per delicte ecològic l'alcalde i un regidor de Tordera
El Punt 5/12/08

El fiscal delegat de Medi Ambient, José Joaquín Pérez de Gregorio, ha presentat aquesta setmana una querella als jutjats d'Arenys de Mar contra l'alcalde de Tordera, Joan Carles Garcia (CIU), i el regidor de Medi Ambient, Carles Aulet (CiU). Segons va avançar El Periódico, el fiscal els acusa d'un presumpte delicte ecològic per haver permès la contaminació de la riera de la vall Lloparda. Segons la denúncia de la fiscalia, que encara no ha estat admesa a tràmit per cap jutjat, els dos representants municipals coneixien i permetien l'abocament de les aigües residuals de les 350 cases de la urbanització Terra Brava directament a la riera, sense cap tractament previ.

Joan Carles Garcia ha admès que coneixia la situació de Terra Brava, però defensa que des del consistori «s'han fet i s'estan fent tots aquells passos que calen per solucionar-ho». Garcia, que retreu al fiscal que hagi informat els mitjans de comunicació de la denúncia abans de fer-la arribar al mateix Ajuntament, explica que des de fa vuit anys treballen «braç a braç amb l'Agència Catalana de l'Aigua, que és la màxima responsable de dotar de les infraestructures de sanejament».

Per l'alcalde, el consistori «ha abocat molts diners des de l'any 2000 a resoldre els deficients sistemes, especialment de les urbanitzacions, i creiem que en dos anys ho haurem pogut resoldre».

Es dóna el cas que l'Agència Catalana de l'Aigua (ACA) va acordar amb l'Ajuntament de Tordera una compensació per situar la depuradora de l'Alt Maresme a l'antiga pedrera de Montpalau, que és a tocar de Pineda però consta com a terme municipal de Tordera. Aquell conveni, signat el 2007, establia la construcció de quatre depuradores en quatre anys per resoldre el tractament de les aigües residuals a les urbanitzacions.

D'altra banda, el grup municipal del PSC ha recordat que els abocaments a la zona de Terra Brava «han estat consentits durant molts anys pels responsables municipals» i que l'equip de govern «s'ha oblidat de la cura dels espais naturals patrimoni del nostre municipi». Els socialistes reclamen el cessament dels responsables de la mala gestió mediambiental.
.

JOAN CARLES GARCIA, ALCALDE DE TORDERA (CIU)... «El consistori ha destinat molts diners a resoldre el sanejament de les urbanitzacions»


EL PSC LAMENTA QUE EL NOM DE TORDERA SURTI ALS MITJANS DE COMUNICACIÓ PER UNA ACUSACIÓ DEL FISCAL DE MEDI AMBIENT CONTRA L’ALCALDE I EL REGIDOR DE MEDI AMBIENT PER UN PRESUMPTE DELICTE ECOLÒGIC.
Ràdio Tordera 5/12/08

El grup municipal del PSC a Tordera ha emès un comunicat on lamenta profundament que el nom de Tordera surti als mitjans de comunicació per l’acusació del Fiscal de presumpte delicte ecològic a l’Alcalde Garcia Cañizares i al regidor Aulet per una mala gestió ambiental.

Segons els socialistes, els abocaments a la zona de Terrabrava han estat consentits durant anys pels responsables municipals i s’han posat de manifest per part del grup socialista als butlletins i als plenaris del consistori. El PSC acusa l’equip de govern d’haver-se oblidat de la cura dels espais naturals del poble.

Amb tot, el grup municipal socialista anuncia que treballarà per tal que es dirimeixin totes les responsabilitats i s’assumeixin les culpes d’aquesta mala gestió i insten al govern de CiU i ERC a cessar els responsables de la mateixa.

..............................................................

Podeu recuperar la notícia original aquí…


Notícia 1/12/08... El FISCAL DELEGAT DE MEDI AMBIENT ACUSA L’ALCALDE DE TORDERA JOAN CARLES GARCIA I EL REGIDOR CARLES AULET D’UN DELICTE ECOLÒGIC.