dilluns, 1 de desembre del 2008

Notícia 1/12/08... El FISCAL DELEGAT DE MEDI AMBIENT ACUSA L’ALCALDE DE TORDERA JOAN CARLES GARCIA I EL REGIDOR CARLES AULET D’UN DELICTE ECOLÒGIC.

El fiscal acusa al alcalde y a un concejal de Tordera de un delito ecológico
El Periódico 1/12/08

J. G. ALBALAT
BARCELONA

El fiscal delegado de Medio Ambiente, José Joaquín Pérez de Gregorio, ha presentado una querella en los juzgados de Arenys de Mar contra el alcalde de Tordera, Juan Carlos García Cañizares, y el concejal de Medio Ambiente, Carles Aulet Salvador, de CiU, por un presunto delito ecológico, al considerar que han sido partícipes de la contaminación de una riera.

La acusación sostiene que estos dos cargos, conscientes del incumplimiento de sus obligaciones legales, "permitían, consentían y toleraban" que las aguas residuales generadas por la urbanización Terrabrava fueran vertidas, sin depuración y tratamiento, al torrente de les Roques Llises y de ahí iban a parar a la riera de la Vall Lloparda.

ESPACIOS NATURALES

Al entender del fiscal, estos vertidos contaminaron gravemente las aguas de dichos cauces públicos, afectando a su ecosistema y generando un riesgo respecto a los dos espacios naturales protegidos, en especial el de los Estanys de Tordera.

Según la querella, la existencia de este vertido, la ausencia de tratamiento y la falta de conexión a la red de colectores municipales eran hechos "perfectamente conocidos" por los cargos municipales desde 1999, ya que desde esa fecha el ayuntamiento y los acusados han intentado derivar hacia otras administraciones el coste de la construcción de una depuradora.


El FISCAL DELEGAT DE MEDI AMBIENT, ACUSA L’ALCALDE DE TORDERA, JOAN CARLES GARCIA I EL REGIDOR CARLES AULET D’UN DELICTE ECOLÒGIC.
Ràdio Tordera 1/12/08
.

El fiscal delegat de Medi Ambient, José Joaquín Pérez de Gregorio, ha presentat una querella als jutjats d’Arenys de Mar contra l’alcalde de Tordera, Joan Carles García Cañizares, i el regidor de Medi Ambient, Carles Aulet Salvador, de CiU, per un presumpte delicte ecològic, al considerar que han estat partícips de la contaminació d’una riera.
Segons publica avui “EL PERIÓDICO”, l’acusació sosté que aquests dos càrrecs, conscients de l’incompliment de les seves obligacions legals, “permetien, consentien i toleraven” que les aigües residuals generades per la urbanització Terrabrava fossin abocades, sense depuració i sense tractament, al torrent de les Roques Llises i d’allà anaven a parar a la riera de la vall Lloparda.

A parer del fiscal, aquests abocaments van contaminar greument les aigües d’aquestes lleres públiques, que van acabar afectant el seu ecosistema i van generar un risc als dos espais naturals protegits, en especial el dels estanys de Tordera. Segons la querella, l’existència d’aquest abocament, l’absència de tractament i la falta de connexió a la xarxa de col·lectors municipals eren uns fets “perfectament coneguts” pels càrrecs municipals des de l’any 1999, ja que des d’aquesta data l’ajuntament i els acusats han intentat derivar cap a altres administracions el cost de la construcció d’una depuradora.

L’ajuntament de Tordera comunica que no es pronunicarà sobre aquesta notícia ja que desconeix els termes de la querella. Els serveis jurídics de l’ajuntament han assenyalat que la querella encara no s’ha admès a tràmit i serà el jutjat qui haurà de valorar el contingut de la mateixa.


Acusen l’alcalde i un regidor de Tordera d’un delicte ecològic .
Ràdio Palafolls 1/12/08

Segons el Periòdico de Catalunya d’avui, el fiscal delegat de Medi Ambient, José Joaquín Pérez de Gregorio, ha presentat una querella als jutjats d’Arenys de Mar contra l’alcalde de Tordera, Joan Carles, i el regidor de Medi Ambient, Carles Aulet, per un presumpte delicte ecològic, al considerar que han estat partícips de la contaminació d’una riera de la població.

L’acusació sosté que aquests dos càrrecs, conscients de l’incompliment de les seves obligacions legals, “permetien, consentien i toleraven” que les aigües residuals de la urbanització Terrabrava fossin abocades, sense depuració i sense tractament, al torrent de les Roques Llises i que des d’allà acabessin a la riera de la vall Lloparda.

Segons el fiscal, aquests abocaments van contaminar greument les aigües d’aquestes lleres públiques, i van acabar afectant el seu ecosistema generant un risc als dos espais naturals protegits, en especial el dels estanys de Tordera.

Un dels acusats pel fiscal, segons el diari, el regidor de Medi Ambient de Tordera, Carles Aulet assegurava aquests matí a RP, no tenir notificació oficial d’aquesta acusació, i assegura que fa temps que es treballa en el sanejament de els urbanitzacions de Tordera.

El mateix Aulet demana comprensió a la fiscalia, ja que les obres d’arranjament d’aquestes problemàtiques medioambientals són molt costoses. També destaca que la Generalitat mai ha posat pegues a la política feta per l’Ajuntament de Tordera.

Segons la querella, l’existència d’aquest abocament, l’absència de tractament i la falta de connexió a la xarxa de col·lectors municipals eren uns fets “perfectament coneguts” pels càrrecs municipals des de l’any 1999, ja que des d’aquesta data l’ajuntament i els acusats han intentat derivar cap a altres administracions el cost de la construcció d’una depuradora.