dilluns, 11 de maig del 2009

Algunes notícies més per llegir 11/5/09...

Els pagesos de Malgrat de Mar inicien tasques de vigilància als camps
Malgrat confidencial 11/5/09

A partir d’aquest dilluns, els pagesos de la zona agrícola del Pla de Grau de Malgrat de Mar endegaran un dispositiu de vigilància als camps. L’augment de robatoris que estan patint els darrers mesos n’és el motiu.
Degut a que es tracta d’una zona apartada del nucli urbà i, segons el pagesos, poc freqüentada pels controls policials, el Pla de Grau es converteix en un punt vulnerable. Alguns dels camps no tenen tanques, per la qual cosa és molt fàcil accedir-hi. Els lladres acostumen a robar-los eines de treball, material agrícola i peces fetes de ferro, coure i fil elèctric.
L’últim cas conegut va passar la nit de dimecres. Els lladres van buidar per complert la barraca d’un pagès, al costat de La Tordera. També se li van endur el tractor i el motocultor.
Els pagesos continuen denunciant els fets i, de la mateixa manera, reclamen més vigilància policial. Han demanat reunir-se amb els alcaldes dels municipis afectats, al voltant de la zona de La Tordera, per poder trobar mesures que serveixin per evitar aquests robatoris.
De moment, els mateixos pagesos posen en marxa a partir d’aquest dilluns el seu propi dispositiu de vigilància en coordinació amb la Policia Local de Malgrat de Mar, que els ha assegurat incrementar les rondes que fan de nit.

anteriorment a MC...
-Els pagesos reclamen més vigilància degut a l'augment de robatoris als camps

L’Ajuntament es sent abandonat pels Mossos d’Esquadra.
Ràdio Palafolls 11/5/09

En una entrevista a RP, la regidora de Governació de l’Ajuntament de PLF, Maria Massaguer, ha expressat la seva preocupació davant del que considera una desatenció per part de la policia autonòmica cap al nostre municipi.

Segons Massaguer, l’Àrea Bàsica dels Mossos de Pineda només destina una patrulla per a la vigilància de Tordera, Sta Susanna i PLF. De ser cert, hi hauria una única patrulla per a una àrea d’uns 25 mil habitants.

Els mossos d’esquadra no han volgut confirmar aquesta informació, al·legant a que no es pot donar indicacions sobre els efectius de seguretat i la seva distribució, però si han volgut destacar que en les diferents comisseries interactuen en cas de necessitat, i que per tan també es compta amb d’altres efectius i no només amb els de Pineda i que hi ha serveis de paisà que passant desapercebuts al no estar logotipats.

Sobre la policia local de PLF, la regidora palafollenca va explicar que el cos té ja 15 agents, cosa que permet distribuir a 3 agents per torn. Tot i això reconeix que en algunes ocasions s’ha donat el cas d’un únic agent a la caserna de la policia local, per culpa de malalties o permisos dels agents.

L’Ajuntament ja fa uns mesos va limitar al màxim les hores extres dels agents de la policia local de PLF per tal d’eliminar despeses.

Massaguer també va assegurar que la previsió inicial d’incrementar la plantilla en un agent cada any, s’ha vist truncada per la crisi econòmica i presumiblement el cos de seguretat es mantindrà en les 15 places d’agents fins al final de legislatura.

Sobre la nova caserna de la policia local, la regidora ha afirmat que es manté la subvenció de la Diputació de BCN per habilitar l’antic casal de la dona, però que les obres s’han posposat, sense data fixa. Tot i això per no perdre la subvenció les obres hauran de començar abans del 2011.

Els vehicles d’emergències no poden passar pel pas soterrat del camí de la Pomereda de Malgrat de Mar
Malgrat confidencial 10/5/09

Tal i com ha pogut comprovar MC, els camions dels vehicles de bombers, els autobusos i algunes ambulàncies no poden travessar pel pas soterrat del camí de la Pomereda de Malgrat de Mar, inaugurat tot just aquest passat divendres a la tarda. Mentre que el pas fa dos metres i mig d’alçada, aquests vehicles en fan tres o més. Un d’aquests vehicles que no pot passar pel pas soterrat és l’autobús que realitza el trajecte dels càmpings, durant l’època d’estiu.

anteriorment a MC...
-Malgrat de Mar posa en marxa el pas soterrat del camí de la Pomereda


L’AJUNTAMENT DE TORDERA ADJUDICA LES OBRES PREVISTES DINS EL PLA LOCAL D’INVERSIÓ LOCAL, IMPULSADES PER EL GOVERN DE ZAPATERO.
Ràdio Tordera 6/5/09

L’ajuntament de Tordera ha adjudicat totes les obres aprovades a Tordera dins el pla local d’inversió local, impulsat per el govern Zapatero. El pla del govern central preveu destinar a Tordera 2′5 milions d’euros, quantitat que ha de servir per desenvolupar projectes de competència municipal que el consistori no tingui consignats pressupostàriament ni disposin d’altres vies de finançament. Cal recordar que els projectes aprovats per aquest programa d’ajudes són la creació d’un passeig fluvial a la llera de la Tordera, valorat en més de 800.000€, la construcció de les cobertes de les pistes esportives de Sant Andreu i de Sant Pere, amb un cost de 400.000€, el projecte de reforma de la Mina Jalpí a Sant Daniel, per valor de 250.000€, la construcció d’un local social a Tordera Park, valorat en més de 130.000€ i el projecte de construcció de la ronda al sector del cementiri vell, per valor superior als 800.000€, que unirà els plans parcials de centre i ponent, entre la pista esportiva de Sant Andreu i el carrer del Dr. Arana. El regidor Josep Llorens assegura que totes les obres menys una s’han pogut adjudicar a empreses de Tordera.

Els projectes es començaran a executar a partir de la propera setmana. Segons el regidor Josep Llorens el primers projectes a realitzar-se seran el cobriment de les pistes de Sant Andreu i Sant Pere i la construcció del local a Tordera Park.

Segons les previsions de l’ajuntament de Tordera, el sis projectes presentats donaran feina a 62 persones en situació d’atur. El pla del govern central que es posa en marxa com a mesura extraordinària d’impuls de l’activitat econòmica i de l’ocupació, pretén augmentar la inversió pública en l’àmbit local mitjançant el finançament d’obres de nova planificació i d’execució immediata (durant aquest 2009).