dimarts, 12 de maig del 2009

Sobre Pinya de Rosa (Blanes) 12/5/09...

Uns preocupant-se, vigilant, investigant, treballant, demostrant i denunciant, ... i altres tapant vergonyes o marejant la perdiu. Els primers gratis, els segons cobrant.

Un altre exemple de com funciona l’administració...

Medi Ambient aprova l'actuació de neteja del sotabosc a Pinya de Rosa
Diari de Girona 12/5/09

El Centre d'Estudis Avançats i científics van denunciar que s'estava deteriorant la zona

BLANES MARTÍ SANTIAGO
Per comprovar les tasques de neteja i prevenció d'incendis forestals que s'han estat realitzant a la finca privada de Pinya de Rosa en els últims dies, el tècnic forestal de la Selva i el responsable de medi marí, van visitar la zona, dijous passat. Després que l'associació Pinya de Rosa denunciés que s'està deteriorant el bosc i el Centre d'Estudis Avançats de Blanes (CEAB) ho recolzés, el Departament de Medi Ambient i Habitatge de la Generalitat va creure oportú inspeccionar l'espai.
Des dels serveis territorials de Medi Ambient expliquen que els tècnics elaboraran un informe sobre com s'estan duent a terme les obres, el que s'hi ha produït i el que van poder comprovar des del territori.D'altra banda, el Departament de Medi Ambient, informa que durant la visita que van realitzar els tècnics a la finca de Pinya de Rosa, es va poder observar que "estava tot en ordre". Informa el Departament que la neteja efectuada per evitar el sorgiment d'incendis forestals "és correcte" i explica, a més, que el propietari, en aquest cas, "no necessitava autorització" tot i que reconeix que els va fer arribar una planificació de les accions a emprendre encaminades a minimitzar el risc de sofrir incendis.
Medi Ambient considera que a Pinya de Rosa s'ha actuat seguint les normes determinades per als espais protegits i no veu que s'hagin vulnerat aquestes.
Pel que fa a la tanca perimetral que envolta la finca -denunciada reiteradament per l'associació Pinya de Rosa que considerava impedeix la connectivitat ecològica de l'entorn immediat a la finca al ser una xarxa que barra el pas dels animals en llibertat- el departament de Medi Ambient considera que l'Ajuntament és qui ha errat en aquest afer que ha permés la conclusió de les tasques de vallat. Segons explica, el consistori hauria d'haver enviat un informe sobre la realització d'aquestes obres de vallat al departament de abans d'haver signat cap autorització en aquest sentit. Aquest informe ja ha estat reclamat.
El regidor de Medi Ambient, Celestino Lillo (PP), assegura que "es va passar a Urbanisme" la concessió de la llicència per a la realització d'obres de vallat permietral, la qual cosa implica que la llicència "qui l'ha de concedir o suspendre ha de ser Urbanisme".
Al tancament d'aquesta edició no s'havia pogut localitzar al regidor d'Urbanisme, Carles Gibert (CiU).

La Generalitat no detecta irregularitats en la neteja del bosc que es fa a Pinya de Rosa
El Punt 12/5/09

El Departament de Medi Ambient de la Generalitat afirma que no ha detectat irregularitats en la neteja del bosc que s'està fent a Pinya de Rosa en el marc d'una actuació de prevenció d'incendis que estan duent a terme els propietaris de la finca. Els inspectors del departament van visitar la setmana passada la finca i, segons Medi Ambient, «no han detectat cap mena d'irregularitat». Aquesta visió de la Generalitat contrasta amb la de la comunitat científica. El Centre d'Estudis Avançats de Blanes, que depèn del Consell Superior d'Investigacions Científiques de l'Estat, impulsa un manifest en el qual es denuncia l'actuació que s'està duent a terme en aquest paratge protegit, al qual s'han adherit nombrosos departaments universitaris i altres organismes.