divendres, 31 de juliol del 2009

Algunes notícies més per llegir 30-31/7/09...

L'Estat començarà a posar sorra a s'Abanell dilluns
El Punt 31/7/09

Les tasques d'aportació de sorra a la platja de s'Abanell començaran aquest dilluns, segons han informat tant l'Ajuntament com l'Estat. Demà és previst que es delimiti la zona més propera a sa Palomera, en la qual falta més sorra i on la draga començarà a fer els treballs.

Blanes perd el recurs
El Punt 31/7/09

L'Audiencia Nacional ha desestimat el tercer i últim contenciós de l'Ajuntament de Blanes contra el traçat de l'N-II. El consistori demanava que el traçat s'allunyés del paratge del Vilar i passés majoritàriament dins del terme municipal de Tordera. Blanes ja havia perdut dos contenciosos previs, un en què s'al·legava que no s'havia fet l'informe d'impacte ambiental necessari i un altre en què es demanava que no comencessin les obres fins que no es resolguessin tots els recursos.

Blanes manté la pugna amb Carl Faust
El Punt 30/7/09

El govern de Blanes va aprovar provisionalment ahir en el ple la modificació del pla general per atorgar uns terrenys de 20.000 m² a la fundació Carl Faust com a compensació per la declaració de zona verda d'uns terrenys de 80.000 m² situats a la muntanya de Sant Joan, portada a terme per l'Ajuntament l'any 1981. La fundació, però, continua exigint que li expropiïn els terrenys, i dilluns va portar al jurat d'expropiació dos terrenys adjacents d'uns 20.000 m². D'altra banda, tampoc no va prosperar la moció del PSC en què es demanava a l'Estat i la Generalitat que cedeixin la finca de La Blandense a l'Ajuntament de Blanes. La Casa del Poble de Blanes va considerar ahir aquesta petició un atac a la institució. D'altra banda, els treballadors de l'Ajuntament es van manifestar abans del ple per reclamar el compliment del conveni.

Esquerra vol que un tram de la platja de Malgrat de Mar sigui per a nudistes
Malgrat Confidencial 31/7/09

El grup d’Esquerra a Malgrat de Mar considera que els més de quatre quilòmetres de platja de què disposa Malgrat de Mar, atorguen al municipi la possibilitat d’habilitar un tram per a la pràctica del nudisme. És per això, que en el pròxim ple municipal presentaran una proposta a la resta de partits polítics.
La formació, argumenta la seva demanda basant-se en la legislació actual, que insta a les administracions locals a aplicar les mesures necessàries per a garantir el dret que tenen les persones a anar nues.
En la seva demanda, Esquerra remarca que l'Ordenança de Civisme i Convivència ciutadana de Malgrat de Mar prohibeix "practicar nudisme integral fora de les zones autoritzades", motiu pel qual, segons la formació, es fa evident la necessitat d’habilitar una zona d’aquestes característiques a la platja de Malgrat de Mar.
Durant el ple, que s’ha de celebrar aquest dijous dia 6 d’agost, Esquerra també presentarà una moció perquè els ciutadans puguin participar en l’elaboració dels pressupostos municipals.