dilluns, 3 d’agost del 2009

Algunes notícies més per llegir 3/8/09...

Comencen a portar sorra a la platja de s'Abanell
El Punt 3/8/09

Aquest cap de setmana han començat els treballs de regeneració de sorra de la platja de S'Abanell. Des de dissabte passat, un vaixell draga s'encarrega d'omplir de sorra el sector de la platja afectat pel temporal de Sant Esteve, que va comportar una pèrdua important de sorra en aquest indret.

La sorra amb la que s'omple la platja, s'extreu de la zona d'Arenys de Mar, i una excavadora és l'encarregada de redistribuir la sorra que deixa el vaixell a tot el sector de la platja.

L'alcalde de Blanes, Josep Trias (CiU) i el regidor de Medi Ambient de l'Ajuntament, Celestino Lillo (PP), han estat aquest matí observant els treballs de regeneració. Ambdós han indicat que «finalment ha arribat la sorra», i que s'ha fet també amb el vistiplau del sector del turisme, ja que tot i estar en temporada de bany, era molt necessari que la platja recuperés el seu estat natural”. En aquest sentit, l'alcalde ha destacat el compliment, encara que més tard del previst per part del Ministeri, de la dotació de sorra a aquest sector. Un projecte treballat ja des de l'any passat des de diferents regidories de l'Ajuntament.

En total es regeneraran uns 700 metres de platja. Per a realitzar aquesta acció, es tanca al públic la zona de treball en trams de 150 metres de platja per evitar incidents.



Hostalric renova el programa de seguiment de la Tordera amb la Universitat Autònoma
L’Actualitat del Baix Montseny 3/8/09

L'Ajuntament d'Hostalric ha renovat per a aquest any el conveni amb la Universitat Autònoma de Barcelona per al seguiment de l'estat socioecològic de la Conca de la Tordera. L'objectiu del conveni és desenvolupar treballs de seguiment i monitoratge d'indicadors de biodiversitat, hidrogeològics, fisicoquímics i de percepció social de l'ús de l'aigua a la conca i, específicament, a la riera d'Arbúcies. També es desenvolupen accions i activitats educatives i pedagògiques a partir d'un Programa d’Educació i Comunicació Ambiental.

El pressupost per a la realització dels treballs és de 3.000 euros que l'Ajuntament d'Hostalric aporta per al seu desenvolupament en la seva totalitat.