dimecres, 5 d’agost del 2009

DISPONIBLE L'AVANÇ DEL BUTLLETÍ CLIMÀTIC MENSUAL. JULIOL 2009. Servei Meteorològic de Catalunya

Ho trobareu aquí...

AVANÇ DEL BUTLLETÍ CLIMÀTIC MENSUAL. JULIOL 2009. pdf

Termomètricament el mes ha resultat càlid a gran part de Catalunya, a excepció del quadrant nord-est del país, el delta de l’Ebre, i a punts del Prepirineu i del Prelitoral on el mes ha estat normal o fred. Pel que fa a les precipitacions, el juliol ha estat marcat per
l’elevada irregularitat en la distribució de la precipitació. El mes ha estat normal o plujós a una àmplia zona que abasta la part central del país, arribant a ser molt plujós al tram final del riu Llobregat, al nord de la comarca d’Osona i a punts de la depressió Central. En canvi ha estat molt sec a gran part de la costa Brava i del Garraf, al nord de la comarca del Pallars Sobirà i a punts de la depressió de l’Ebre.

A la baixa Tordera, amb una temperatura mitjana mensual de més de 22ºC, el mes ha estat càlid amb 0.5ºC per sobre de la mitjana climàtica. I amb una precipitació acumulada en tot el mes de menys de 10mm, o menys de 5mm cap a la costa, ha estat molt sec ja que representa menys del 30% respecte a la mitjana climàtica mensual.