dimecres, 9 de desembre del 2009

Voltor comú (Gyps fulvus) a Mataró 6/12/09. Diari Maresme

Extret de la següent notícia...

Apareix un voltor a una masia de Mataró, fora del seu àmbit natural
Diari Maresme 9/12/09

Diumenge passat, 6 de desembre, un voltor comú va aparèixer sobtadament a la teulada d'un galliner de Can Flaquer del Veïnat de Mata, al municipi de Mataró. L'animal es va mostrar agressiu i va haver de ser reduït.

Agressiu

Segons informa l'entitat Natura, la sorpresa va ser majúscula tenint en compte que aquest ocell rapinyaire no es gens comú a la comarca del Maresme. El voltor es volia apropiar d'alguna gallina de Can Flaquer i malgrat que se li va donar menjar precuinat, a continuació es mostrà agressiu fins el punt d'atacar als qui el van alimentar.

Espècie protegida

Davant aquesta reacció se'l va reduir amb una manta i va ser engabiat fins l'arribada dels membres del Cos d'Agents Rurals de la Generalitat de Catalunya, als quals havíem comunicat el succés, ja que es tracta d'una espècie protegida per la normativa catalana. Finalment, els agents van traslladar el voltor al centre de recollida d'animals salvatges de Santa Perpètua de Mogoda (Vallès Oriental).

Canyets tancats

Segons informa el tècnic de Natura, Oriol Bassa, aquest ocell rapinyaire estaria fora de la seva àrea de distribució natural a Catalunya - Pirineus i Prepirineus, i Ports de Beseit -, i "es deu a que a causa de la malaltia de les vaques boges, es va eliminar l'abandonament de cossos d'animals de pastura al medi rural i es van tancar gran part dels canyets (menjadores de voltors)". Per Bassa, "ara, aquesta espècie ha d'ampliar el seu territori per aconseguir aliment, i migrar a nous territoris. En un d'aquests moviments es devia trobar aquest animal", dedueix.

1 comentari:

Anònim ha dit...
Un administrador del blog ha eliminat aquest comentari.