dilluns, 8 de febrer del 2010

Algunes notícies més per llegir 8/2/10...

CiU reclama espigons soterrats
Diari Maresme 5/2/10
.
Foto: Diari Maresme

El diputat de CiU, Benet Maimí, ha demanat al Parlament català solucions definitives a la regeneració de les platges del Baix Maresme.

El diputat nacionalista ha portat al debat del Parlament “la necessitat de buscar solucions definitives per la regeneració d’aquestes platges com, per exemple, la construcció d’espigons soterrats”. Maimí ha destacat que “aquestes construccions suposarien una inversió inicial més elevada, però que resultaria a la llarga molt més rentable”.

Per Benet Maimí les solucions que s’han fet fins ara són “transitòries, impliquen un cost econòmic, pel medi ambient i afecten la pesca”, tot recordant que cada any els temporals provoquen greus destrosses en les esmentades platges que actualment ja es troben de nou sense sorra.

En aquest sentit, Maimí ha defensat una proposta de Resolució davant la Comissió de Política Territorial celebrada al Parlament per a que el Govern de la Generalitat dugui a terme les gestions necessàries davant el Govern de l’Estat, “per tal d’incloure Premià de Mar com a municipi prioritari pel que fa al pla de regeneració de platges del Baix Maresme i les obres d’emergència per pal·liar els efectes dels temporals d’aquest hivern”.

Segons ha informat el mateix diputat, ha decidit presentar aquesta proposta per a la seva aprovació donada la predisposició dels grups parlamentaris que donen suport al Govern, manifestada en el diputat mataroní d’IC-V, Salvador Milà.

Tallen per enèsima vegada l'N-II per exigir que la via sigui un passeig marítim
El Punt 8/2/10

Els manifestants també volen la gratuïtat de la C-32, una demanda que el govern ja ha rebutjat
.
Els manifestants van dipositar flors en un dels costats de la N–II simbolitzant la possibilitat de pacificar aquesta via. Foto: A. PUIG.

La Coordinadora de Plataformes del Maresme No N-II va organitzar ahir un altre tall d'aquesta carretera a Premià de Mar per exigir, una vegada més, que les administracions la converteixin en un passeig marítim per posar fi a l'alta sinistralitat d'aquesta via. Els manifestants també van demanar la gratuïtat de la C-32, una petició que la Generalitat rebutja. En el fons d'aquesta negativa del govern, «s'hi amaguen interessos econòmics», va explicar el representant de la coordinadora, Rafel Anguera. La protesta va coincidir amb el tercer aniversari de la mort de l'exalcalde, Jaume Batlle, víctima d'un accident de moto a l'N-II.

Els qui demanen que l'N-II es converteixi en un passeig marítim no esgoten les forces. El primer tall d'aquesta via al Maresme es va fer el 2001. Nou anys més tard, encara esperen una solució per posar fi a l'alta sinistralitat que enregistra aquesta carretera. Ahir van tornar a tallar, durant més d'una hora, l'N-II a Premià de Mar.

El representant de la Coordinadora de Plataformes del Maresme No N-II, Rafel Anguera, va haver de recordar què demanen, tot i admetre que no es poden traslladar a les administracions perquè el diàleg està «exhaurit». La petició principal de la Coordinadora es aconseguir «que l'N-II sigui un passeig marítim». Per això, els més de dos-cents manifestants van dipositar flors en un dels costats del vial, simbolitzant la possibilitat de pacificar aquesta via.

Anguera va explicar que perquè l'N-II sigui un passeig marítim, «l'autopista C-32 s'ha de convertir amb autovia. Si aquesta via fos gratuïta, podria absorbir tot el trànsit del Maresme». Però el govern ja ha descartat la possibilitat d'eliminar el peatge més antic de l'Estat. El conseller de Política Territorial, Joaquim Nadal, va mantenir que l'alliberament del peatge empitjoraria la mobilitat. «S'ha comprovat científicament que la supressió de les barreres provocaria més congestió per derivació de trànsit pesat del corredor de l'AP-7, cap al corredor de la C-32», va mantenir el conseller. Per Anguera, al darrere dels arguments de Nadal «s'hi amaguen interessos econòmics». Per demostrar que no pensen fer-se enrere amb les seves demandes, el representant de la coordinadora va argumentar que «mentre es busca una alternativa per desdoblar l'N-II, ja s'hauria d'alliberar el peatge, si més no pels veïns del Maresme». Segons Anguera, totes aquestes millores també s'haurien d'acompanyar d'una bona oferta de transport públic.

La Coordinadora de Plataformes també ha planificat més accions per fer sentir les seves reivindicacions. La propera acció tindrà lloc el 5 de març, quan es farà un debat sobre la situació actual de l'N-II, al centre cívic de Premià de Mar.

Record a l'exalcalde

P.M

La manifestació va coincidir amb el tercer aniversari de la mort de l'exalcalde, Jaume Batlle, víctima d'un accident de moto a l'N-II, un dels punts més negres de la xarxa viària. Durant tot el 2007, cada dia 7 de cada mes es tallava l'N-II a Premià de Mar. Bo i recordant aquestes protestes, ahir també es va tornar a tallar la carretera. El representant de la Coordinadora de Plataformes del Maresme No N-II, Rafel Anguera, i l'actual alcalde de Premià de Mar, Miquel Buch, van tenir unes paraules per Batlle. Segons Buch, «Batlle hauria volgut ser recordat com un més en la lluita per aconseguir pacificar la carretera».

EL CENTRE D’ATENCIÓ D’ANIMALS DOMÈSTICS DEL MARESME VA RECOLLIR L’ANY PASSAT 150 GOSSOS A TORDERA.
Ràdio Tordera 8/2/10

L’humorista El “senyor Barragan” cedeix la seva imatge per a la campanya d’adopció dels animals acollits pel CAAD Maresme. La campanya, que porta per nom “T’enamoraràs”, té com a objectiu fomentar l’adopció dels animals abandonats que es troben acollits al Centre d’Atenció d’Animals Domèstics de Companyia del Maresme, amb seu a Argentona. La responsable de la campanya Miriam Baños explica que malauradament, Tordera és un dels municipis on es recullen més gossos abandonats.

El CAAD Maresme va ser creat fa tres anys pel Consell Comarcal del Maresme per donar resposta a les necessitats dels ajuntaments de la comarca. Actualment dóna servei a 17 municipis: Alella, Argentona, Calella, Caldes d’Estrac, Canet de Mar, Malgrat de Mar, Montgat, Òrrius, Palafolls, Pineda de Mar, Sant Andreu de Llavaneres, Sant Cebrià de Vallalta, Sant Iscle de Vallalta, Sant Pol de Mar, Santa Susanna, Tiana i Tordera.