dimarts, 9 de febrer del 2010

Algunes notícies més per llegir 9/2/10...

Money, money, money,...

Sacyr ampliarà el port pesquer de Blanes per un total de 23 milions d'euros
Diari de Girona 9/2/10

BLANES EUROPA PRESS
L'empresa Sacyr Vallehermoso s'ha adjudicat en consorci les obres d'ampliació del port pesquer de Blanes per 23 milions. Es tracta d'una de les més significatives obres marítimes de Catalunya dels darrers anys, tant pel que fa a la seva envergadura com per la seva complexitat.
La companyia ha posat èmfasi en els problemàtics accessos fins al port, la falta d'espai inicial per amuntegaments, l'agressivitat del mar a la zona d'hivern, l'alt volum de material de pedrera que es necessita i la llunyania d'aquest tipus d'explotacions.
El temps d'execució de les obres serà de 23 mesos, encara que es paralitzaran durant el període estival per afectar el menys possible el sector turístic de la localitat.
Entre les feines incloses dins el projecte destaca la demolició parcial del dic actual, la construcció d'un nou dic d'abric, així com nous molls i la prolongació del contradic existent.
Sacyr, a través de dues empreses del grup, controlarà el consorci adjudicatari de l'obra amb una participació del 70%. L'altra part de participació correspon a l'empresa Tau Icesa que controlarà el 30% de l'adjudicació.


Erre que erre...

Continuen els treballs per refer s’Abanell
Malgrat Confidencial 9/2/10
.

.
Els operaris contractats per la Generalitat continuen treballant per refer l’últim tram del passeig de s’Abanell de Blanes, el comprès entre el carrer Mercè Rodoreda i la zona dels càmpings. Després d’enderrocar el que quedava de passeig, van començar a excavar en la sorra per poder construir-hi una escullera de protecció on assentar-hi fonaments de formigó i un mur de formigó armat. Ja s’ha fet una part d’aquest procés i ara es treballa per acabar-lo. El mur té una profunditat d’un metre per sota del nivell del mar. Recolzada en ell hi haurà una escullera exterior feta de roques que també servirà per reforçar i protegir el nou passeig. A sobre el mur s’hi posarà una peça de formigó en horitzontal que servirà de suport per a l’enrajolat del passeig. S’espera que aquest nou passeig sigui prou fort per resistir els temporals marítims que vinguin a partir d’ara.

Aquest tram del passeig de s’Abanell -el situat més al sud- va ser el que més va patir els efectes de les últimes llevantades. El mes de desembre la Generalitat va començar a arreglar-lo responent així a les demandes de l’Ajuntament de Blanes. El projecte té un cost aproximat de 530 mil euros -sufragats per la Generalitat que és la propietària d’aquest tram de s’Abanell- i una durada prevista de tres mesos. Es podria allargar una mica ja que durant el mes de desembre es va poder treballar pocs dies degut als temporals.



Què estava abans, el passeig o el pi pinyer?...

Arrangen un tram de la vorera del Passeig Marítim de Malgrat de Mar
Malgrat Confidencial 9/2/10
.
Les arrels d’un pi han malmès part de l’enrajolat del Passeig Marítim de Malgrat de Mar. Es tracta d’uns 30 metres quadrats de la vorera del tram del passeig que hi ha a l’alçada del carrer Manuel de Falla. Operaris del servei d’obres de la brigada municipal ho estan arranjant des del passat divendres. Els treballs consisteixen en aixecar i retirar les rajoles malmeses, que seran substituïdes per unes de noves un cop s’hagin també tret les arrels de l’arbre. Es dóna el cas que al costat de la jardinera on es troba el pi hi ha una font d’aigua, les canonades de la qual no han resultat afectades.
Està previst que aquest dimarts finalitzin els treballs.

1 comentari:

albert ha dit...

el pi pinyer, sens dubte. Aquest és un cas com milers que hi ha... l'home ha acabat pensant que ell hi era abans que res en el món i que tot gira entorn seu. Una llàstima. Així ens va.

Ànims i felicitats per la feina que fas.