divendres, 14 de maig del 2010

Sant Celoni treu a concurs les obres de construcció del pont sobre la Tordera. L'Actualitat del Baix Montseny 13/5/10

Sant Celoni treu a concurs les obres de construcció del pont sobre la Tordera
L'Actualitat del Baix Montseny 13/5/10
.
L'Ajuntament de Sant Celoni ha tret a concurs la construcció d'un pont sobre el riu Tordera a la Batllòria. Es tracta d'una actuació que compta amb un pressupost de fins a 1.416.963,46 euros, IVA inclòs, i que s'haurà d'executar amb un temps màxim de 5 mesos. El nou pont connectarà el camí de la riba esquerra del riu, davant del camp de futbol de la Batllòria, amb el camí ja existent al marge dret, paral·lel a l'autopista AP-7, a l'alçada del pas que travessa aquesta via per sota.
.
En total el pont tindrà fins a 100 metres de longitud total i dues llums de 50 m amb pila de fust únic sobre la llera del riu. El pont tindrà un cantell constant d'1,5 metres al llarg de 3 metres des de l'estrep. Després dels 30 metres el cantell serà variable, entre 1,5 i 2,75 metres, fins a la pila.
.
Segons el projecte constructiu, l'objectiu de la construcció d'aquest pont és comunicar el nucli de la Batllòria amb el Montnegre per facilitar l'accés a peu al parc. En aquest sentit s'explica el fet que el pont es construirà prop del nucli de la població per fer mínima la distància dels itineraris a peu. El projecte també recorda que a la banda sud, a l'altre costat del riu, ja hi existeix una pista de servei en bon estat que permet els desplaçaments seguint el curs del riu, que connecta, a més, amb els camins que donen accés al parc. En aquest sentit, també es garanteix la possibilitat de travessar l'autopista, amb passos inferiors.
.
Finalment, el projecte estableix la il·luminació que haurà de tenir el pont i els seus accessos i remarca que la instal·lació estarà formada per una distribució homogènia de punts de llum i projectors per aconseguir un nivell lumínic suficient a totes les zones.