divendres, 18 de juny del 2010

Medi Ambient permet de forma excepcional la caça de senglars a l'estiu. Ràdio Tordera 17/6/10

MEDI AMBIENT PERMET DE FORMA EXCEPCIONAL LA CAÇA DE SENGLARS A L’ESTIU. A LA ZONA DEL MONTNEGRE-CORREDOR HI HA UN DENSITAT DE 8,7 SENGLARS PER 100 HECTÀREES.
Ràdio Tordera 17/6/10

Els serveis territorials de Medi Ambient i Habitatge han autoritzat, de forma excepcional, més de 40 àrees de caça a la demarcació perquè s’hi facin batudes de senglars durant els mesos d’estiu. Es tracta de zones on, en els darrers anys, s’han produït episodis de danys a collites, de manera que els seus titulars han presentat una sol·licitud per tal de poder fer aquestes batudes.

Aquesta temporada, l’Alt Empordà assoleix, novament, el valor més elevat de Catalunya en densitat de senglars. A continuació se situa el Montnegre-Corredor, on hi ha una densitat de 8,7 senglars per 100 hectàrees i el Montseny, amb 8,2, xifra superior a la de la temporada anterior.

El membre de l’associació de caçadors de Tordera, Eusebi de los Dolores explica que Tordera pateix de força densitat de senglars.

Segons ha explicat el departament de Medi Ambient, està previst que, en uns dies, s’afegeixin a aquestes autoritzacions algunes àrees de caça més que es troben afectades per parcs naturals i per a les quals s’ha sol·licitat un informe d’idoneïtat a la direcció del parc.

Es tracta ja del segon any consecutiu que la Generalitat dóna aquestes autoritzacions excepcionals a causa de la superpoblació de senglars en determinades zones. Les autoritzacions determinen les condicions en què s’han de fer les batudes, que, segons adverteix es poden revocar per motius mediambientals o cinegètics o bé per l’incompliment de les especificacions establertes. El període ordinari de caça del senglar per a aquesta temporada va acabar el passat 28 de febrer.