dilluns, 5 de juliol del 2010

Sobre les obres irregulars d'ATLL que han afectat a espais i espècies protegides de la Tordera, 5/7/10...

Maimí demana explicacions a Medi Ambient sobre les obres d’Aigües Ter-Llobregat entre Tordera a Cardedeu
nota de premsa. Benet Maimí i Pou - Diputat al Parlament (CiU) - President UDC Maresme - Portaveu CiU Aj. Arenys de Mar


El diputat dubta sobre l’afectació d’aquestes obres als aqüífers protegits de la Tordera i de la urgència amb la que es van impulsar


El diputat de Convergència i Unió, Benet Maimí, entrarà diverses preguntes a la propera sessió de la comissió parlamentària de Medi Ambient, per tal d’esclarir els interrogants que han sorgit en la realització de les obres d’instal·lació d’una canonada entre la ITAM Tordera (dessalinitzadora) amb l’ETAP (estació de tractament d’aigua potable) del Ter en terme de Cardedeu impulsades per l’empresa pública Aigües Ter-Llobregat (ATLL).

Per a Benet Maimí hi ha seriosos dubtes sobre els motius que han induït a la modificació del projecte original, una de les qüestions a fer al conseller Francesc Baltasar, sobretot després de les denúncies presentades per diversos grups ecologistes contra l’empresa ATLL i l’Agència Catalana de l’Aigua.

Tanmateix, Maimí es pregunta sobre l’existència d’un informe d’impacte ambiental obligatori abans de tirar endavant aquestes modificacions, així com els informes pertinents per conèixer com afecten aquestes als espais protegits de la Tordera inclosos en la xarxa natura 2000 i el PEIN (Pla d’Espais d’Interès Natural).

El diputat maresmenc també s’interessarà sobre el cas que ha fet el departament de Medi Ambient de la Generalitat als suggeriments que han elevat els serveis territorials de Girona i Barcelona i fins a punt l’obra afecta al aqüífer protegit de la Tordera.

En el mateix sentit, en la seva intervenció, el diputat s’interessarà sobre el grau de compliment que hi ha del compromís adquirit per la Generalitat a l’hora d’aplicar mesures compensatòries als afectats de l’obra i imposar un pla de restauració de la zona afectada

Igualment, Benet Maimí, creu que una vegada esvaïda la urgència amb la que es va impulsar el projecte a causa del decret de sequera, seria més adient portar aigua a l’àrea metropolitana de Barcelona des de les dessaladores més properes a la capital catalana.


Canonades de Tordera, al Parlament
Diari Maresme 5/7/10
.
El diputat de Convergència i Unió (CiU), Benet Maimí, entrarà diverses preguntes a la propera sessió de la comissió parlamentària de Medi Ambient. Segons el diputat, l’objectiu és “esclarir els interrogants que han sorgit durant la realització de les obres d’instal·lació d’una canonada entre la ITAM Tordera (dessalinitzadora) amb l’ETAP (estació de tractament d’aigua potable) del Ter en terme de Cardedeu impulsades per l’empresa pública Aigües Ter-Llobregat (ATLL)”.

Segons Benet Maimí “hi ha seriosos dubtes sobre els motius que han induït a la modificació del projecte original, una de les qüestions a fer al conseller Francesc Baltasar, sobretot després de les denúncies presentades per diversos grups ecologistes contra l’empresa ATLL i l’Agència Catalana de l’Aigua (ACA)”, assegura.

Informe mediambiental

Tanmateix, Maimí es pregunta sobre l’existència d’un informe d’impacte ambiental obligatori abans de tirar endavant aquestes modificacions, així com els informes pertinents per conèixer com afecten aquestes als espais protegits de la Tordera inclosos en la xarxa natura 2000 i el PEIN (Pla d’Espais d’Interès Natural).

Aqüífer protegit

El diputat maresmenc també s’interessarà sobre l’atenció que ha prestat el departament de Medi Ambient de la Generalitat als suggeriments que han elevat altres organismes oficials com els serveis territorials de Girona i Barcelona. Per això, “CiU vol conèixer fins a quin punt l’obra afecta al aqüífer protegit de la Tordera”, afegeix Maimí.

Compensacions

En aquest mateix sentit, en la seva intervenció, el diputat demanarà sobre el grau de compliment del compromís adquirit per la Generalitat a l’hora d’aplicar mesures compensatòries als afectats de l’obra i imposar un pla de restauració de la zona afectada

Benet Maimí creu que “una vegada esvaïda la urgència amb la que es va impulsar el projecte quan es va imposar el decret de sequera, ara seria més adient portar aigua a l’àrea metropolitana de Barcelona des de les dessaladores més properes a la capital catalana“, ha conclòs.
.
Cartes.Algú ens salvarà la Tordera?
L’Actualitat del Baix Montseny 5/7/10
.
Coincideixo gairebé plenament amb l'Editorial que va publicar l'Actualitat a l'edició del dia 25 de juny però estic profundament preocupat pel fet que ni la denúncia dels mitjans de comunicació no de les entitats que ens defensen el nostre medi ambient hagi tingut cap resposta. Durant tota la setmana han seguit les obres a la Tordera que estan destrossant el riu amb impunitat absoluta i sense posar-se ni mioca vermells pels danys que estan causant. On són les autoritats que diuen que han de vigilar per la defensa del medi ambient? Ningú no dirà res per aquesta bestiesa que estant fent? Algú ens salvarà la Tordera?Indignat, Sant Celoni
.
Per veure les notícies anteriors...
.
Denúncia contra ATLL, l'ACA i el DMAH per les irregularitats en les obres que han afectat greument el riu Tordera. 21/6/10

Sobre les obres irregulars d'ATLL que han afectat a espais i espècies protegides de la Tordera, 1-3/7/10...

Sobre les obres irregulars d'ATLL que han afectat a espais i espècies protegides de la Tordera, 27/6/10...

Sobre les obres irregulars d'ATLL que han afectat a espais i espècies protegides de la Tordera, 24/6/10...

Sobre les obres irregulars d'ATLL que han afectat a espais i espècies protegides de la Tordera, 22 i 23/6/10...

1 comentari:

Alfons ha dit...

Quina hipocresia i què patètic que hagi de ser un diputat de CiU qui faci aquestes preguntes. Caldria saber perquè no s'autoqüestionaven sobre el mateix tema quan governaven ells. I caldria saber què faran quan governin.

Ni uns ni altres valen un duro.