dimecres, 24 d’agost del 2016

Algunes notícies per llegir 24/8/2016...

Primeres veus en contra que Santa Susanna faci la Festa al Cel l'any vinent
El Punt Avui 24/8/2016

ERC, a l'oposició, diu que el festival no s'adiu amb el model turístic local

Junts Fem Santa Susanna hi afegeix que representa una despesa innecessària


TERESA MÁRQUEZ - SANTA SUSANNA
Part de l'oposició de Santa Susanna ha començat a moure fitxa davant l'anunci fet fa poques setmanes que el municipi organitzarà el festival aeri de la Festa al Cel l'any vinent. Tant ERC com Junts Fem Santa Susanna-Entesa han fet públics comunicats oficials en què rebutgen de ple un esdeveniment que consideren allunyat del model turístic del municipi i es mostren molt crítics amb els beneficis que pot aportar. Les files republicanes posen l'accent en els mateixos arguments que en el seu moment ja es van fer sentir entre els detractors del festival a Mataró: econòmics, la presència de l'exèrcit i afectacions de tipus ecològic. “No considerem, entre altres coses, que es puguin aconseguir l'accés i la seguretat necessaris a Santa Susanna, ni que el retorn que pot aportar a la població sigui un valor afegit que compensi”, expliquen en l'escrit. La formació, a més, recorda que les condicions econòmiques per les quals passa l'Ajuntament no afavoreixen una despesa d'aquest tipus, que qualifiquen de “mal ús dels recursos municipals”.

De la seva banda, Junts Fem Santa Susanna apuja el to de la crítica. “Si aquests tipus d'actes superen la capacitat econòmica de ciutats com Mataró, Calella i Pineda, no cal dir el desastre que seria per a Santa Susanna, un poble petit en mans de polítics megalòmans”, diu el comunicat. El grup d'independents insisteix a responsabilitzar del deute de l'administració local “la nefasta i ruïnosa gestió econòmica de l'alcalde, Joan Campolier, i els seus regidors de torn” i reclama el desmantellament total de “l'entremat turístic privat Fundació Turística, que es nodreix de diners públics per organitzar aquest tipus d'actes”.

De moment no s'ha fet pública la data exacta amb què treballa el consistori, en què governa en minoria el grup d'AiS, per fer el festival aeri, però ja s'ha avançat que seria durant el mes de maig o la primera setmana d'octubre. Al començament o a la fi de la temporada turística.

LA FRASE

No considerem, entre altres coses, que es puguin aconseguir l'accés i la seguretat necessaris a Santa Susanna
ERC de Santa Susanna

LA FRASE

La Fundació Turística s'ha de desmantellar perquè es nodreix de diners públics per fer aquests tipus d'actes
Junts Fem Santa Susanna

Santa Susanna agafarà el relleu de la Festa al Cel el 2017
Capgròs 24/8/2016

Els organitzadors descarten trobar emplaçament per aquest any.

La Festa al Cel de 2015. Foto: Daniel Ferrer

Salva Fernàndez
La Festa al Cel seguirà al Maresme, concretament a Santa Susanna. L'organització de l'esdeveniment va anunciar que seria el municipi de la comarca el lloc on se celebraria el proper 2017 una nova edició de la festa que abans de vacances l'Ajuntament de Mataró va decidir cancel·lar per falta de patrocinis privats. En un primer es va especular amb la possibilitat que Calella acollís l'esdeveniment per aquest mateix any, però finalment al 2016 no hi haurà Festa al Cel.

Mataró va cancel·lar l'esdveniment previst per aquest setembre i no es farà fins l'any vinent per manca de dispositius de seguretat

Segons explica La Vanguardia, un dels motius pels quals no es podrà celebrar aquest any és que els Mossos d'Esquadra no podien garantir el desplegament d'efectius necessaris per garantir la seguretat de la festa.

Santa Susanna acollirà la Festa amb un pressupost que rondarà els 200.000 euros, menys de la meitat (500.000) del que li costava a Mataró, i ho farà retallant algunes partides com el lloguer de senyal de televisió o tallar la via del tren durant la festa.


CREMA UN CANYISSAR ENTRE MALGRAT DE MAR I EL BARRI SANT LLUÍS
elmalgretenc.com 24/8/2016


Aquest dimarts a la tarda, al voltant de dos quarts de cinc, s’ha declarat un incendi en una zona d’aproximadament una hectàrea de canyes i matolls entre Malgrat de Mar i el barri Sant Lluís de Palafolls. Alguns arbres també han resultat afectats.

El foc ha començat a la carretera BV-6001, entre la rotonda d’entrada al barri Sant Lluís i el Club de Tennis Malgrat, molt a prop de la benzinera. Diversos testimonis dels fets asseguren haver vist com, minuts abans de l’incendi, el conductor d’un vehicle que circulava per aquest tram de carretera llançava una cigarreta des de l’interior del seu cotxe. És per això, que aquesta circumstància s’apunta com la causa més probable de l’origen del foc.

Fins el lloc de l’incendi s’hi han desplaçat bombers de Malgrat de Mar, Pineda, Lloret i Mataró. També hi han intervingut helicòpters bombarders, així com agents forestals i de policia de Malgrat de Mar i Palafolls. Cal destacar també l’actuació de conductors i veïns de la zona presents en el moment dels fets.

Mentre s’han dut a terme les tasques per sufocar el foc s’ha tallat la circulació de vehicles.
En poc menys de mitja hora l’incendi s’ha donat per controlat. No s’ha hagut de lamentar danys personals.


Els pneumàtics d'Arenys, al síndic
El Punt Avui 24/8/2016

Rafael Ribó obre una investigació d'ofici

Retreu a les administracions que no s'hi hagi actuat en més de deu anys



ACN - ARENYS DE MAR
El síndic de greuges, Rafael Ribó, ha obert una investigació d'ofici per l'acumulació de més de 5.000 pneumàtics en un terreny situat a la zona del Remei d'Arenys de Mar, a tocar del parc natural del Montnegre i el Corredor. Segons diu en un comunicat, l'abocament “pot representar un greu problema mediambiental”. Per aquest motiu, Ribó ha demanat informació a l'Ajuntament d'Arenys de Mar i al Departament de Territori i Sostenibilitat. També ha demanat al municipi que activi “de forma imperativa” els mecanismes necessaris per “garantir la protecció del medi ambient”. El síndic ha remarcat que, malgrat que aquest abocador fa més de deu anys que existeix, “no es coneixen actuacions ni de l'Ajuntament d'Arenys de Mar ni de l'Agència de Residus de Catalunya que hagin solucionat la situació i hagin restituït el medi ambient”. També ha alertat que “la pol·lució constant” que causa la degradació química dels pneumàtics, “la seva toxicitat elevada” i “l'alt risc d'incendi” existent generen “un greu problema mediambiental i una important situació de risc per a la seguretat de les persones i els béns”.