dijous, 1 de desembre del 2016

Quan lo del Port de Tossa de Mar passa d'absurd i ridícul a vergonyós 1/12/2016...

Que lo del Port de Tossa de Mar (i tot el que arrossega al darrera) és absurd i ridícul ja no es pot dubtar perquè, no ens enganyem... es tracta d'una espaculació urbanística brutal i en tota regla a un espai d'alt valor natural i paisatgístic amb diverses figures de protecció, clar i català... estem parlant d'uns promotors que no han deixat de mentir (amb tots i cadascun dels seus arguments desmuntats i desmentits, un a un) que fan servir alguns mitjans de comunicació i el propi equip de govern municipal com a plataformes de publicitat de les seves mentides... i parlem d'un ajuntament que s'amaga darrera d'una consulta municipal per amagar les seves responsabilitats i vergonyes davant l'opinió pública per tal de no admetre la seva implicació "interessada" en aquesta macro-especulació urbanística de dubtosa legalitat i nul·la moralitat.

Ara bé, lo realment vergonyós és que aquesta situació (absurda i ridícula) es pugui donar, aquí o a qualsevol altre lloc, i sense cap mesura de control o vigilància dels organismes o administracions competents... vergonyós.

No tinc ni idea de com acabarà tot plegat... ni idea... puc tenir la meva pròpia opinió al respecte però... No sé si es farà o no la consulta, no sé si es farà o no el port, no sé si tirarà o no endavant la modificació del POUM... però sí tinc clar que el principal problema és que tot aquest espectacle es pugui estar donant... potser molts ens ho em de fer mirar per esbrinar el per què no som capaços d'evitar aquests intents, absurds i ridículs i d'uns especuladors de la mà d'un ajuntament, de prendre el pèl a tot un pais...

Tossa en Acció ha compartido una publicación — en Tossa, Cataluna, Spain.
2 horas
Bon dia companys,
fa unes setmanes el sr. Ribó, Sindic de Greuges de Catalunya, ens va contactar perquè estava investigant el cas del projecte "Port a Tossa".
Bàsicament, estava molt sorprès de que s'estigués portant endavant una consulta amb tanta opacitat, amb un projecte incoherent i insuficient, amb un conveni fals, amb informació retocada i maquillada pels promotors, amb estudis mediambientals i econòmics falsos i societats sense els comptes actualitzats en anys i sense fons suficients, etc.
Sembla que no som els únics que veiem que aquest projecte no va més enllà de ser un cas més d'especulació urbanística en tota regla.
Ara ens preguntem: Fins quan tindrem que continuar donant corda a aquests promotors? Perquè l'ajuntament s'entesta en realitzar una consulta lligada a un projecte d'aquestes característiques quan tothom sap a aquestes alçades que es tracta d'un cas claríssim d'especulació urbanística?
Perquè encara tenim Tossa plena de banderoles semicaigudes pro-Port i amb especuladors fent campanya als diaris?
EN QUIN MOMENT L'AJUNTAMENT DIRÀ PROU?

ha añadido 3 fotos nuevas.
6 horas
Bon dia, amics i amigues!
Seguim treballant intensament en tot el que té a veure amb el disbarat de la consulta. Aquí teniu imatges de la nostra reunió amb el Síndic de Greuges, i dels membres de la nostra Plataforma entrant per registre a les oficines del Síndic les nostres peticions.
Nosaltres no tenim Directors de Campanya que afirmen un dia tenir acords amb la UPC per fer una escola nàutica, i que l'endemà -previ comunicat de la UPC desmentint-ho- diuen que l'escola no era nàutica, sinó pesquera, i que ja no era la UPC (no diuen amb qui, potser és el Donald Trump que és del seu tarannà).
Nosaltres som gent que no ens dediquem professionalment a això, i que entenem que cal lluitar per preservar el nostre territori i la nostra identitat. Dediquem moltes hores del nostre temps a combatre els interessos d'aquests especuladors davant la passivitat de l'equip de govern municipal que fa veure que ni sap, ni vol saber.
Però seguim dempeus i batallant. Lo del Síndic de Greuges n'és un exemple, però no l'únic. Fa quatre mesos, aquesta batalla era molt desigual. Ara, i gràcies al suport de tots vosaltres, hem aconseguit nivellar-la una miqueta. Seguirem treballant per fer que el nostre Patrimoni Natural no es malbarati pels interessos especulatius de uns pocs i de la incompetència dels polítics que ens governen.
DIEM NO
Compartiu-ho tant com vulgueu. Gràcies a tots i totes!

El port a Tossa de Mar, una agressió al seu entorn natural
Entre tots. El Periódico 1/12/2016

Imagen virtual del puerto que se ha proyectado construir en las cercanías de Tossa de Mar.

Jaume Farreras i Augé
Tossa de Mar


Una vegada recollits el arguments del ‘’sí’’ i del ‘no’’pel que fa a la construcció del port de Tossa de Mar, vull manifestar-me a favor d’un no rotund a la agressió que suposaria per a l’entorn natural de l’indret.
He valorat tots el arguments a favor i en contra d’aquest projecte i m’esgarrifa pensar que això es pugui dur a terme. He vist la maqueta del macroport i no hi vull ni pensar en l’atac que significaria per a aquest paratge, al costat mateix d’es Codolar, a poca distància de la muralla i a sota mateix del Camí des Cards. Un entorn de somni fet malbé pel capritxos d’un port per a embarcacions de gran calatge i amb accès a través d’un túnel.
Fa pocs dies es va negar un referèndum per part del Govern espanyol. No sé exactament els arguments ni les artimanyes per al supens del plebiscit però poc se n’ha parlat. Quins interessos s’amaguen? Millor anar fent abans de l’evidència del ‘no’ ?
També tinc entès que dins el mateix sac hi venia inclosa la construcció d’un gran hotel i una zona urbanitzable…tot plegat un conjunt que destrossaria un conjunt únic d’una Costa Brava ja prou agredida per interessos urbanístics.
La Llei de Costes poc pot fer per a tornar les coses al seu lloc una cop estan edificades. Quin mal a la vista veure construccions a peu de la costa...
M’agradaria que tot aquest esforç en fer malbé un lloc d’una bellesa única anés direccionat a preservar la Vila Vella de Tossa , les seves muralles, l’entorn que l’envolta i fer els passos que calguin per ser presentada i protegida com a Patrimoni de la Humanitat per la UNESCO.
Tot tan fácil, protegir en lloc d’agredir.