divendres, 9 de desembre del 2016

Sobre les Vies Braves de la Baixa Tordera 9/12/2016


Segurament si heu anat a les platges i cales de la Baixa Tordera heu pogut veure uns plafons com aquest de Santa Susanna.

A Roca Grossa (Calella)
A Les Caletes (Santa Susanna)
A Les Dunes (Santa Susanna)
A Santa Cristina-Fenals (Lloret de Mar)
A Fenals-Trajo de Vila Avall (Lloret de Mar)

Aquí podeu accedir a les webs...

http://viesbraves.com/

http://costabarcelona.viesbraves.com/

http://costabrava.viesbraves.com/

No hi ha suficient amb les Rutes locals, els GRs, les Vies Blaves, els camins de roda, les vies ferrates, els carrils bici, els passejos marítims,... ja fins i tot el mar i els racons de difícil accés de la costa són desig de les Agències Turístiques (Diputacions i altres) més preocupades en treure rendiment del medi natural que en garantir el manteniment de la seva biodiversitat (tranquil·litat, per exemple, per a algunes espècies que cada vegada tenen menys raconets on amagar-se). Això sí, com sempre, fent servir els valors naturals com esquer...


Lo pròxim què és?... Rutes subterrànies foradades per conèixer "els valors geològics" dels espais naturals?... Déu n'hi do!

Que s'entengui d'una vegada per totes... els animalos i les plantetes NO necessiten plafons, sinó que els deixin viure en pau. Fer servir indiscriminadament el "per estimar cal primer conèixer" per pertorbar la reproducció, alimentació o descans de les espècies que es volen protegir és ridícul.

1 comentari:

Miquel Jover ha dit...

Continuem amb la hiperhumanització de tot... què passa, que si un lloc no és fàcilment visitable per centenars de persones al dia, ja no té valor?