dimecres, 26 de juliol del 2017

"fer dels espais naturals protegits un dinamitzador socioeconòmic i una peça clau del benestar de les persones" Traduït... Equipaments lúdics. 26/7/2017 Secretaria de Medi Ambient i Sostenibilitat. Generalitat de Catalunya

Per si algú tenia algun dubte al respecte que accedeixi a l'enllaç i que vegi el vídeo... Transformació dels "espais protegits" en equipaments lúdics, esportius i turístics... Lo dels "valors naturals" no és l'objectiu sinó l'excusa...

Evolució de les polítiques ambientals: els espais naturals
Departament de Territori i Sostenibilitat 26/7/2017

L'ordenació i la planificació del territori és indispensable per a conservar la natura i fer dels espais naturals protegits un dinamitzador socioeconòmic i una peça clau del benestar de les persones.


El patrimoni natural de Catalunya és excepcionalment divers per la seva situació geogràfica, que abasta tant l'alta muntanya com els espais fluvials, litorals i marins, els hàbitats agraris, les zones humides, els boscos, bosquines, prats i pastures. Aquest entramat del territori ha de conviure i sobreviure a les exigències de la societat i conservar-ne els valors.

Des de l'any 1990 s’ha passat de tenir un 3,3% del territori protegit al 32% a l’any 2017. La superfície terrestre acumulada d'aquests espais és de 1.020.551 hectàrees i els espais marins sumen una superfície de 85.628 hectàrees.

------------------------------------------------------------

És aquesta la "gestió" del Medi Natural que ens espera?...

Alliberats 11 ànecs al riu Congost entre Tagamanent i Figaró
El9Nou.cat 23/7/2017

Són ànecs que ara tenen un més i que han estat localitzats al riu quan tenien un o dos dies

El moment de l'alliberament al riu | CBT

El Centre de Recuperació de Fauna Salvatge de Torreferrussa, a Santa Perpètua, ha alliberat aquests darrers dies 11 ànces coll verd al riu Congost. S’ha fet a tocar de la font de Ca l’Andreu i de la riera de Vallcàrquera, al límit entre Figaró i Tagamanent.

Els ànecs tenen un mes de vida. Han estat recollits en diversos punts de la conca del Besòs després de ser localitzats quan només tenien un dia o dos. Al Centre de Recuperació de Fauna Salvatge, han estat atesos per aconseguir que sobrevisquessin.

L’alliberament s’ha fet davant d’un grup de nens que participaven en un casal d’estiu de natura organitzat per Aprèn Serveis Ambiental a la casa de natura de La Rectòria, a Figaró. També hi ha col·laborat el Grup Ornitològic del Tenes (GOT).